Индийският министър-председател Нарендра Моди се срещна с ръководители на американски

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди се срещна с ръководители на американски
Коментари Харесай

Моди с бизенс предложения към технологичните компании в САЩ

Индийският министър-председател Нарендра Моди се срещна с ръководители на американски и индийски софтуерни компании във Вашингтон - в последния ден от държавното си посещаване, по време на което контракти ново съдействие в региона на защитата и технологиите и разиска провокациите, свързани с Китай.


Байдън и Моди се срещнаха с изпълнителни шефове на софтуерни компании, измежду които Тим Кук от Apple, Сундар Пичай от Гугъл и Сатя Надела от Microsoft.

Присъстваха също Сам Алтман от OpenAI, астронавтката на НАСА Сунита Уилямс и индийски софтуерни водачи, измежду които Ананд Махиндра, ръководител на Mahindra Group, и Мукеш Амбани, ръководител на Reliance Industries, оповестиха от Белия Дом.

" Партньорството ни сред Индия и Съединените щати съгласно мен ще способства доста за определянето на това по какъв начин наподобява 21-ви век ", съобщи Байдън пред групата, като добави, че софтуерното съдействие ще бъде значима част от това партньорство.

Като означи, че на срещата са показани разнообразни софтуерни компании - от започващи до одобрени компании, Моди сподели: " Двете страни работят дружно, с цел да основат един нов свят ".

Моди, който насочи апел към международните компании да " Произвеждат в Индия " в края на визитата си в Съединени американски щати ще направи послание към бизнес водачите и в Центъра за театрални изкуства " Кенеди ".


Очаква се измежду 1200-те участници да бъдат и изпълнителните шефове на водещи американски компании, измежду които FedEx, MasterCard и Adobe.

На фона на визитата на Моди администрацията на Байдън се пробва да сближи Индия, най-многолюдната страна в света с 1,4 милиарда поданици и петата по величина стопанска система, на фона на възходящото геополитическо съревнование с Пекин.

Наред със споразуменията за продажба на оръжия на Индия и за шерване на чувствителни военни технологии, известията от тази седмица включваха няколко вложения от американски компании, ориентирани към стимулиране на производството на полупроводници в Индия и понижаване на зависимостта ѝ от Китай в региона на електрониката.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че провокациите, които Китай слага както пред Вашингтон, по този начин и пред Ню Делхи, са били включени в дневния ред, само че настоя, че визитата " не е обвързвано с Китай "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР