Индийските десерти са изключително специфични и рецептата за Расгула не

...
Индийските десерти са изключително специфични и рецептата за Расгула не
Коментари Харесай

Расгула - уникално вкусния индийски десерт

Индийските десерти са извънредно характерни и рецептата за Расгула не се разграничава. Представлява меки топки от извара, които са накиснати в охладен захарен сироп /виж галерията/. Той се топи в устата ви и основава необикновено сладко прекарване.

Десертът Расгула (Rasgulla) идва от Източна Индия, само че това не пречи да си го приготвите у дома и да се насладите на едно кулинарно пътешестване в нови и ексцентрични усети.

Съставки:

8 и 1/2 ч.ч. пълномаслено мляко

2 до 3 с.л. лимонен сок

5 с.л. брашно

2 ч.ч. захар

4 ч.ч. вода

2 до 3 с.л. розова вода (или няколко влакна шафран)

Начин на подготвяне:

Подгответе съставките. Сложете млякото на котлона при междинна температура. Разбърквайте го от време на време, с цел да не загори. Когато заври, прибавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Варете, до момента в който изварата се отдели от млякото, и оставете десетина минути встрани. Изцедете добре през тензух и я измийте добре под течаща вода. Това ще отстрани лимоновия сок.

Поставете продукта още веднъж в тензух и оставете за към час да се изцеди. След това прехвърлете в купа и размесете. Продължете, до момента в който стане безусловно гладка консистенция. Тогава посипете брашното от горната страна и размесете още веднъж.

Когато сте подготвени, смесете захарта и водата в огромна тенджера и ги сложете на котлона. Докато захарният сироп заври, направете гладки топчета от тестото и деликатно ги прибавете.

Най-добрият вид е да ги приготвяте в тенджера под налягане. В подобен случай, откакто добавите топчетата, сложете капака. След първото " изсвирване " варете още 10 минути.

Оставете Расгулите да изстинат изцяло преди да ги докоснете. Те ще са се разширили до съвсем два пъти повече от първичния си размер и ще бъдат деликатни на досег, до момента в който са горещи.

Когато са се охладили, изсипете розовата вода или сироп от шафран (направен посредством накисване на шафрановите влакна в малко топла вода) върху Расгула. Охладете за няколко часа, преди да сервирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР