Индийски въздушни пилоти са забелязали пет тела в Хималаите, докато

...
Индийски въздушни пилоти са забелязали пет тела в Хималаите, докато
Коментари Харесай

Откриха телата на част от изчезналите катерачи на Хималаите

Индийски въздушни водачи са забелязали пет тела в Хималаите, до момента в който са издирвали осемте планински катерачи, които изчезнаха преди седмица. Телата са били открити в понеделник, преди избавителна интервенция в северния щат Утараканд да беше прекъсната заради мощен снеговалеж и пориви напразно.
 


Операцията по търсене на останалите трима катерачи ще продължи във вторник. Официални лица се съветват с локалната войска по отношение на това по какъв начин да получат назад телата, удостовери областен магистрат.
 
Четирима британци, двама американци, един индиец и един австралиец изчезнаха на високия 7826 м връх Нанда Деви в Хималаите. Поради сгъстени облаци третият ден на интервенцията по търсене на изчезналите бе занимателен с няколко часа, преди хеликоптери започнаха да търсят за телата в регион от към 50 кв.км.
 

Властите съумяха да лимитират региона на търсене след получена информация от четирима английски катерачи, които бяха избавени в неделя от базовия лагер в Нанда Деви .
Те са били в контакт с по-голямата група до 26 май, когато метеорологичните условия се влошили и имало мощен снеговалеж и лавини . „ На база информацията от четиримата избавени катерачи, имаме концепция по отношение на региона, в който би трябвало да търсям телата “, съобщи началникът на полицията в Питорагар за Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР