Индийски изследователи установиха, че няма връзка между ваксинацията срещу КОВИД-19

...
Индийски изследователи установиха, че няма връзка между ваксинацията срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Учени: Няма връзка между ваксините срещу КОВИД-19 и случаите на внезапна смърт

Индийски откриватели откриха, че няма връзка сред имунизацията против КОВИД-19 и необяснени случаи на неочаквана гибел, съобщи Ройтерс.

Индийският съвет по медицински проучвания е провел проучването след " анекдотични известия за неочаквани необяснени смъртни случаи при очевидно здрави хора " на възраст сред 18 година и 45 година в интервала октомври 2021 г.- март 2023 година

" Не открихме доказателства за положителна връзка на имунизацията против КОВИД-19 и необяснени случаи на неочаквана гибел измежду младежи ", споделят създателите на проучването, оповестено в профилираното издание Indian Journal of Medical Research. " В същото време фамилна история на неочаквана гибел, хоспитализации за КОВИД-19 и метод на живот, обвързван със корист с алкохол и интензивна физическа активност, са измежду рисковите фактори при необяснените смъртни случаи ".

Изследователите са разпознали 29 171 случая на неочаквана гибел и са анализирали здравни досиета в 729 от случаите, както и контролна група от 2916 пациенти. По данни на държавното управление в Индия са регистрирани 45 милиона инфектирани с КОВИД-19 и свързани с тях 533 295 смъртни случая, само че съгласно специалистите действителните цифри са най-малко няколко пъти по-големи. Местата в лечебните заведения в Индия не доближиха в пика на пандемията и доста хора са умряли в домовете си, напомня Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР