Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява до 2030 г.

...
Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява до 2030 г.
Коментари Харесай

Индия изпраща космически туристи през 2030 г.

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) има намерение до 2030 година да стартира полети на галактически туристи. ISRO към този момент работи върху туристически модул, съобщи пред кореспонденти Шридхара Паникер Сомнат, началник на Индийската галактическа организация.

" Работи се по личния индийски модул за галактически туризъм, който ще бъде безвреден и за многократна приложимост ", сподели Сомнат, представен от Hindustan Times.

" Цената на един билет евентуално ще бъде към 60 милиона рупии (около 700 000 долара). Хората, които ще подхващат пътуването, ще могат да се назовават астронавти ", добави Сомнат. Според него това са " конкурентни цени ".

Непосредствените проекти на ISRO включват първия полет на индийския пилотиран галактически транспортен съд " Гаганян " ( " Gaganyaan ", " небесен транспортен съд " ). В листата на претендентите са четирима водачи от индийските военновъздушни сили, които преди този момент са се обучавали в Центъра за подготовка на космонавти " Гагарин " и в Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките.

" Първото изстрелване на пилотиран галактически транспортен съд е планувано за 2024 година, като датата на изстрелването ще зависи от резултатите от тестванията през май тази година на системата за избавяне на екипажа, тестванията на прототипа на галактическия транспортен съд и пробното му изстрелване в безпилотен режим с роботизиран товар ", съобщи в сряда индийският държавен министър на науката и технологиите Джитендра Сингх.

Той акцентира, че цялата планова работа по системите на галактическия транспортен съд е приключена и в този момент се прави построяването на орбиталния модул. Тестването на системите на ракетата притежател също е в ход.

Пилотирана стратегия " Гаганян "

През август 2018 година индийският министър-председател Нарендра Моди публично разгласи, че страната му ще изпрати първия си народен галактически екипаж в орбита до август 2022 година, когато страната се приготвя да означи 75-годишнината от освобождението си от английското колониално ръководство. Първоначалният проект предвиждаше тримата членове на екипажа да прекарат в орбита от пет до седем дни.

През ноември 2022 година обаче ISRO заяви, че заради пандемия от ковид, която спря по-голямата част от работата по плана през март 2020 година, изпращането на задачата " Гаганян " в орбита беше отсрочено. /БГНЕС

Ню Делхи / Индия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР