Индийската организация за космически изследвания (ISRO) успешно върна ускорителния модул

...
Индийската организация за космически изследвания (ISRO) успешно върна ускорителния модул
Коментари Харесай

Индийската космическа агенция върна лунния модул в околоземна орбита

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) сполучливо върна ускорителния модул на лунната задача " Чандраян-3 " в околоземна орбита. Това оповестиха от ISRO в известие за пресата.

" В следващия неповторим опит ускорителният модул на задачата " Чандраян-3 " беше изместен от лунна орбита на околоземна орбита ", се споделя в него.

Модулът сполучливо достави в орбитата на Луната спускаемия уред с лунохода, който се приземи на повърхността на естествения сателит на Земята на 23 август.

След месец работа на модула в орбита към Луната, експертите от ISRO взеха решение, че в него е останало задоволително гориво, с цел да бъде осъществена маневра за връщането му в околоземна орбита. Това беше направено за да се събере повече информация за бъдещите лунни задачи на Индия, в това число плануваната задача за снабдяване на проби от лунната почва на Земята, напомня Българска телеграфна агенция.

Индийската организация за галактически проучвания означават също, че орбитата, в която се намира модулът подсигурява, че той няма да се сблъска с други близки до Земята обекти и ще може да продължи измерванията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР