Индийската космическа агенция направи последни приготовления за изстрелването на ракета,

...
Индийската космическа агенция направи последни приготовления за изстрелването на ракета,
Коментари Харесай

Индия се готви да изстреля първия апарат към южния полюс на Луната

Индийската галактическа организация направи последни мерки за изстрелването на ракета, която ще се опита да приземи роботизиран луноход на южния полюс на Луната.

Това не е правено в историята на галактическите проучвания и корабът " Чандраяан 3 " (Chandrayaan-3) ще има опция да изпрати спускаемия уред " Викрам " и лунохода " Прагяан " и да изследва зона от необикновен интерес за галактическите организации и частните галактически компании заради съществуването на лед.

Името на кораба " Чандраяан " за 75 млн. $ значи " лунно транспортно средство " на санскрит; " Прагяан " е " мъдрост ", а Викрам е името на създателя на индйската галактическа организация. След разполагането на луноход двуметровото устройство ще продължи да работи в продължение на две седмици и в тях ще извърши серия от опити.

Индия цели да изследва физическите характерности на повърхността на Луната, атмосферата покрай повърхността и тектоничната интензивност в по-скоро неразучен район на Луната, който се намира от " противоположната ", оставаща на сянка страна. Учените чакат, че там може да намерят вода. Южният полюс в същото време е по-труден за кацане.

След разочарованието

С тази стъпка, в случай че е сполучлива, Индия ще е едвам четвъртата страна с сполучливо меко кацане на Луната, след Съединените щати, някогашния Съветски съюз и Китай.

Първата задача с това име, през 2008 година, спусна сонда, която обаче се заби (по план) в кратер на естествения сателит на Земята и откри вода там.

 До Луната и назад: от на следващия ден всички галактически сили затаяват мирис До Луната и назад: от на следващия ден всички галактически сили затаяват мирис

Втората, преди няколко години, " Чандраяан-2 ", включваше орбитиращ и спускаем уред и луноход, като сегашната. Тя не съумя да кацне, а спускаемият модул и луноходът бяха унищожени при злополука покрай плануваното място. Ако всичко върви по проект, апаратът ще бъде изпратен в орбита, преди да поеме към луната и да реализира планувано кацане след изминаването на 360 хиляди км и нагаждането към лунния цикъл (включително поради потребността от зареждане на слънчеви батерии) към 23 август.

Благословия

По график изстрелването да е в 12:05 ч. българско (14:35 ч. местно) време, а ракетата, която ще изведе апарата, ще излети от основния космодрум на Индия в щата Андра Прeдеш.

Преди дни учени от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) занесоха ръчен модел на " Чандраяан-3 " до прочут храм в търсене на благословия.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР