Индийската Керала затваря училища, банки в няколко села след смъртта на Nipah

...
Властите затвориха някои училища и офиси и обявиха повече от
Коментари Харесай

Властите затвориха някои училища и офиси и обявиха повече от седем села за ограничителни зони в южния щат Керала, след като бяха регистрирани два смъртни случая от редките и смъртоносен увреждащ мозъка вирус Nipah.

Един възрастен и едно дете все още са заразени и са в болница, а повече от 130 души досега са били тествани за вируса, който се предава на хората чрез директен контакт с телесни течности на заразени прилепи, прасета или други хора, служител от здравното министерство на Керала каза в сряда.

Един човек почина този месец и друг смъртен случай настъпи на 30 август, докато още двама души от същото семейство, включително едно дете, бяха заразените и в болница.

Властите обявиха затворени зони в седем села в област Кожикоде, като затвориха училища, банки и други институции.

Три екипа от федералното правителство, включително Националния институт по вирусология, трябваше да пристигнат в Керала по-късно в сряда за допълнителни тестове, каза служителят, който не пожела да бъде цитиран, тъй като не е упълномощен да говори с медиите.< /p>

Смъртоносният увреждащ мозъка вирус Nipah беше идентифициран за първи път през 1999 г. по време на огнище на заболяване, засягащо свиневъди и други в близък контакт със свине в Малайзия и Сингапур.

Това е четвъртото огнище на Нипа в Керала от 2018 г.

Първата и най-лоша епидемия започна с 26-годишен мъж, който отиде в болница с треска и кашлица, които се разпространиха сред членове на семейството и други пациенти, преди да бъде диагностицирана като Нипа. Тогава починаха 21 от 23-мата заразени.

През 2019 г. и 2021 г. Нипа уби още двама души.

Разследване на информационна агенция Ройтерс, публикувано през май, идентифицира части от Керала като сред местата, изложени на най-голям риск в световен мащаб за огнища на вируси на прилепи.

Мащабното обезлесяване и урбанизацията доведоха хората и дивата природа в близък контакт.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР