Индийската икономика се свива през периода юли-септември за второ поредно

...
Индийската икономика се свива през периода юли-септември за второ поредно
Коментари Харесай

За първи път в историята си Индия изпада в рецесия

Индийската стопанска система се свива през интервала юли-септември за второ следващо тримесечие. Това написа в ноемврийския брой на месечния бюлетин, оповестен от Резервната банка на Индия (RBI).

Така през първата половина на финансовата 2020-2021 година за първи път в историята си Индия се озова в техническа криза.
 Индия разочарова с близо 24% спад на стопанската система
Индия разочарова с близо 24% спад на стопанската система

Опасенията от нахлуване в криза се усилват

Пандемията от COVID-19, както и въведените карантинни ограничения за ограничение на разпространяването й, нанесоха тежък удар на стопанската система на голямата азиатска страна. Брутният вътрешен продукт на страната през първото финансово тримесечие (април-юни) е понижен с рекордните 23,9%, означават анализаторите.

Постепенното унищожаване на ограничаващите ограничения докара до увеличение на търсенето в страната. " Икономическият спад отслабва заради последователното нормализиране на бизнес активността и евентуално ще бъде кратковременен ", споделят специалистите на RBI.

" Докато международната стопанска система е принудена да устои на втората вълна на ковид, данните за Индия през октомври демонстрират усъвършенстване в вероятностите за стопанската система на страната и увеличение на потребителския и бизнес оптимизъм ", споделят специалисти.
 Индия се готви за най-тежката криза от десетилетия и този знак го потвърждава
Индия се готви за най-тежката криза от десетилетия и този знак го потвърждава

Потреблението се срина с над 14% през май, което даже е усъвършенстване на фона на април

В бюлетина се отбелязва, че изразените в него отзиви може да не са същите като тези на Управителния съвет на RBI.

Официалните данни за динамичността на брутния вътрешен артикул на Индия през второто фискално тримесечие ще бъдат оповестени на 27 ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР