Индия скоро ще започне преговори с Русия, Австралия, Индонезия и

...
Индия скоро ще започне преговори с Русия, Австралия, Индонезия и
Коментари Харесай

Индия преговаря за внос на въглища от Русия на преференциални цени

Индия скоро ще стартира договаряния с Русия, Австралия, Индонезия и ЮАР за импорт на въглища на преференциални цени като незабавна мярка. Целта е да се избегне дефицит на гориво за електроцентралите на страната и да се натрупат запаси, оповестява изданието Mint, цитирайки държавни чиновници, написа Прайм.

Преговорите сред държавните управления ще се водят от Министерството на външните работи, с присъединяване на Министерствата на финансите, на Министерството на въглищата и енергетиката, както и държавната компания Coal India.

Рязкото повишаване на потреблението на електрическа енергия в Индия докара до привършване на запасите от гориво на електроцентралите.

Общо 84 електроцентрали, работещи с индийски въглища, имат по-малко от една четвърт от нужните ресурси, а 9 работещи с вносни въглища, съвсем са привършили запасите си.

" Планът е да се получават въглища по контрактувани цени от най-големите въгледобивни страни - Русия, Австралия, Индонезия и ЮАР ", споделя източникът на изданието.

Въглищата остават главният енергоносител за Индия и обезпечават над 51%, или 204 гигавата, от общо съвсем 400 гигавата конфигурирана мощ на Индия.

Вносът на въглища от Индия, която има четвъртите по величина ресурси от въглища в света, става на фона на спирания на електрозахранването в страната, заради внезапния скок на потреблението поради огромните горещини. Ежедневно индийските електроцентрали изгарят към 2 милиона тона въглища.
 След петрола, Индия се спусна да купува и съветски въглища
След петрола, Индия се спусна да купува и съветски въглища

Две трети от мартенския размер на доставките идват от пристанищата на съветския Далечен изток
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР