Индия разкри ново оръжие за борба със замърсяването на въздуха

...
Индия разкри ново оръжие за борба със замърсяването на въздуха
Коментари Харесай

Индия тества „антисмог оръдие”

Индия разкри ново оръжие за битка със замърсяването на въздуха - " антисмог оръдие ", с което управляващите се надяват да изчистят въздуха над Ню Делхи, осведоми Агенция Франс Прес.

Но бранители на околната среда считат, че това е краткотрайно решение, тъй като няма да позволи действителната причина за казуса с въздуха.

Производителите на технологията означават, че оръдието изстрелва с висока скорост фини капчици вода към нечистия въздух над индийската столица.

Огромното оръдие, което има форма на сешоар и е сложено в задната част на товарен автомобил, беше изпитано в Ананд Вихар - регион в източната част на Делхи, който граничи с индустриална зона, над която постоянно е най-замърсеният въздух в града.

Днес американското посолство в Индия заяви, че равнището на фини прахови частици (PM2.5) над Ананд Вихар е 380 µg/m3, което е повече от 15 пъти над безвредния най-много съгласно Световната здравна организация.

Оръдието, което е създадено за битка с праха от мините и градежите - коства 31 000 $.

Правителството увери, че в случай че средството е сполучливо, ще бъде ситуирано по улиците на Делхи.

Производителят Cloud Tech отбелязва, че оръдието може да изстрелва към небето до 100 литра вода на минута и да прочиства 95% от нечистия въздух. Cloud Tech добавя, че са нужни 30-40 оръдия за битка със замърсяването на въздуха.Но неправителствената организация " Грийнпийс " не е доста впечатлена, защото счита, че оръдието е похищение на вниманието от аргументите за замърсяването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР