Индивидуалните ни състезателки заминаха днес за Световното първенство по художествена

...
Индивидуалните ни състезателки заминаха днес за Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

Индивидуалните гимнастички отлетяха за Световното

Индивидуалните ни състезателки отпътуваха през днешния ден за Световното състезание по художествена гимнастика в Баку, което стартира в понеделник. Там родните грации ще вземат участие с три състезателки в самостоятелната конкуренция - Катрин Тасева и Боряна Калейн ще играят по четири уреда, а капитанът на отбора Невяна Владинова два. Целта пред българските гимнастички е продобиване на две квоти за Олимпиадата в Токио следващата година, а също така девойките ще се борят за медали в отборното класиране и в самостоятелната конкуренция.

“Това съревнование е доста значимо за нас, тъй като ще се борим за две квоти за Олимпийските игри. Всички сме доста спокойни, уверени във опциите си. Аз персонално имам положително предусещане, единствено се надявам да съумея да запазя централизация и в петте дена”, сподели Калейн при заминаването.

“Чувствам се добре. Това, което трябваше да създадем в залата, го свършихме. Трябва ни малко шанс и мисля, че всичко ще мине добре”, добави Владинова.

“Пожелавам им доста успокоение, добра централизация и доста религия в силите, тъй като положихме доста труд, старания. Мисля, че девойките са доста добре готови за това първенство”, сподели от своя страна президентът на родната централа Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР