Индианските племена имат легенди за измряла раса на белите гиганти. Ето

...
Индианските племена имат легенди за измряла раса на белите гиганти.
Ето
Коментари Харесай

Расата на белите гиганти в легендите на индианците

Индианските племена имат митове за измряла раса на белите колоси.

Ето няколко от легендите, в това число легенди на северноамериканските индианци чокто и команчи и перуанските манта.

Чокто

„ В легендите на чокто се приказва за расата на колоси, които населявали територията на щата Тенеси. С тях воювали предците на чокто, пристигнали при Мисисипи от запад.

В митовете се приказва, че нахуло (расата на гигантите) имали голям растеж “, написа Хорацио Бардуел Кашман в книгата „ История на индианците чокто, чикасо и натчез “ от 1899 година

Кашман изяснява, че думата „ нахуло “ е почнала да се употребява за обозначаване на всички бели хора, само че в началото е обозначавала расата на белите колоси. Чокто срещнали колосите, когато за първи път пресекли река Мисисипи. Нахуло практикували канибализъм и чокто ги убивали при всяка опция.

Команчи

„ Преди безчет луни живяла раса на бели хора с растеж 3 метра. Те били доста по-силни и богати от сегашните бели хора. Те населявали обширни територии на страната, разпростряли се от изгрева до залеза на Слънцето. Техните замъци увенчавали върховете на планините, защитавайки популацията, живеещо в долините.

Те превъзхождали всяка процъфтяваща нация, живяла преди или след тях. Те преуспели в майсторската направа, били смели и войнствени. Управлявали земя, която наследили от своите предшественици. В съпоставяне с тях сегашните бледолики наподобяват пигмеи както във връзка с растежа, по този начин и в занаятите “, разказва през 1857 година расата на колосите Разнасящия се гръм, водач на индианското племе команчи, живеещо във Великите равнини.

Вождът изяснява, че когато тази раса не запомнила за справедливостта и милосърдието и станала прекомерно горда, я унищожил Великия дух. Всичко, което останало от нея, били хълмовете на платото, които се виждат и до през днешния ден. Тази история е разказана от доктор Доналд Йейтс в „ Пантерата “, книга за историята на индианците.

Навахо

Йейтс написа и за митове на индианците навахо: „ Величествената раса на белите колоси имала минна индустрия. Те поробвали по-малките племена и имали замъци из цяла Америка. Гигантите били унищожени или се върнали на небето “.

Манта

В 1864 година Педро Сиеса де Леон в „ Хроника на Перу “ разказва именити колоси, за които му разказали индианците манта: „ Те имат истории за колоси в Перу, които се предават от предците от доста антични времена. “

„ Те пристигнали на брега с лодки, направени от тръстика, с размер на огромни кораби. Ръстът им бил толкоз голям, че елементарният човек им бил до коляното. Крайниците им били пропорционални на размерите на тялото. Главите били плашещи – с дълги коси до раменете и очи като дребни чинии. “

Сексуалните желания на колосите провокирали отвращението на индианците и небесата унищожили колосите поради аморално държание, написа Леон.

Паюти

Паютите имат устни митове за червенокоси и светлокожи канибали с растеж 3 метра. Те населявали региона Ловкок Кейв в Невада. Не е ясно дали това са истински митове за колосите ситека, или е килнат и пресилен роман на истински легенди. Повечето паюти били убити или измрели от заболявания през 1833 година по време на експедицията на Джоузеф Уокър.

Според Браян Данинг от уеб страницата Skeptoid не се споделя, че ситека са колоси. Там се загатва, че тези хора са живели в Ловкок Кейв и са се занимавали с канибализъм. В Ловкок Кейв са откривани човешки остатъци. В обособени кости мозъкът бил отхвърлен, което приказва, че евентуално е бил изяден. Но канибализмът не бил частно събитие измежду ситека.

Сред остатъци от ситека фактически са откривани червени коси, само че черните коси можело да изсветлеят с времето.

Миньори са разкрили артефакти през 1912 година След разкопките находките се търкаляли в купчина, преди да попаднат в Калифорнийския университет. Разкопките са провеждани повърхностно и не съответствали на актуалните стандарти. Според последователите на теорията за колоси учените съзнателно са скрили откритите там остатъци на колоси.

The Epoch Times

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР