Имуществото, отговарящо за управлението на фалита на FTX, завърши търга

...
Имуществото, отговарящо за управлението на фалита на FTX, завърши търга
Коментари Харесай

FTX разпродаде последните си Solana токени с отстъпка

Имуществото, отговарящо за ръководството на банкрута на FTX, приключи търга на останалите мощно понижени SOL токени, като ги продаде на Pantera Capital и Figure Markets.

FTX най-сетне продаде последните си токени SOL на Pantera Capital и Figure Markets като част от напъните на несъществуващата борса да компенсира кредиторите и някогашните си клиенти.

Solana токените, оценени на $2.6 милиарда, бяха продадени за $102 всеки – сериозна отстъпка спрямо настоящата пазарна цена на SOL от $169.

Figure Markets получи 800,000 токена посредством търга, а Pantera Capital закупи останалата част от токените, продадени от банкрутиралата борса.

Като част от съглашението на FTX с купувачите, ще бъде въведен четиригодишен график за придобиване на права върху токените.

Въпреки банкрута, FTX съумя да възвърне активи на стойност $7.3 милиарда.

Сунил Кавури, заемодател, водещ общността на кредиторите на FTX, подлага на критика тактиката по несъстоятелността за продажба на активи със обилни отстъпки. Кавури означи:

Кавури твърди още, че цифровите активи по право принадлежат на кредиторите и клиентите на някогашната платформа, осъждайки юристите по несъстоятелността на FTX, Sullivan & Cromwell, за това, че са ги продали със сериозна отстъпка. Той твърди, че активите е трябвало да бъдат върнати на засегнатите страни.

Чувствата, изразени от кредитора на FTX, отразяват по-широкото отчаяние измежду засегнатите от банкрута на FTX, които подлагат на критика присъединяване на Sullivan & Cromwell в производството по неплатежоспособност.

Тези рецензии бяха показани на съда, който в последна сметка разпореди без значение следствие на Sullivan & Cromwell. В последна сметка следствието не откри доказателства за скрито съглашение с FTX.

След оповестяването на търговете за неплатежоспособност цената на SOL спада с 4%. Въпреки това различната мрежа от първи пласт продължава да показва високи ценови индикатори.

Алткойнът претърпява постоянен прогресивен тренд от ноември 2023 година насам, достигайки връх от $210.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР