Имунизацията в съседна Румъния забави темпо. По-малко от 30 000

...
Имунизацията в съседна Румъния забави темпо. По-малко от 30 000
Коментари Харесай

Румъния готви разхлабване на мерките срещу коронавируса

Имунизацията в прилежаща Румъния забави движение. По-малко от 30 000 души са получили първа доза през последните два дни. За да насърчат хората да се имунизират, министър председателят Флорин Къцу и министри от кабинета отидоха персонално до имунизационните центрове в Букурещ и в страната, предава БНР.
Здравният министър Йоана Михайла и вицепремиерът Дан Барна бяха доброволци в един от тези центрове и раздаваха имунизационни документи на хората пристигнали за имунизация. Премиерът Флорин Къцу съобщи:
„ Следващата седмица ще оповестим разхлабване на ограниченията, което ще влезе в действие от 1 юли. Няма да се откажем от облекчение на ограниченията и даже ще ги разтеглим стига цифрите да бъдат такива каквито чакаме “.
Миналата събота стотици излязоха на митинг в Букурещ против наричаната от тях „ здравна тирания “. Демонстрантите развяваха национални знамена, носеха кръстове и икони и си преписаха заслугите за плануваното облекчение на ограниченията като унищожаване на наложително носене на маски навън. Според тях, обаче, диктатурата продължава със наложителната имунизация и имунизационните документи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР