Имунизационната кампания започна в целия Евросъюз. В Германия първата ваксинирана

...
Имунизационната кампания започна в целия Евросъюз. В Германия първата ваксинирана
Коментари Харесай

Роден лекар в Германия: Това е една от най-тестваните ваксини

Имунизационната акция стартира в целия Евросъюз. В Германия първата имунизирана е жена е на 101 години – Едит Квойзала. Жената се е родила в разгара на друга пандемия – испанския грип. Дозата й беше сложена още в съботната вечер.

Ваксинациите през днешния ден започнаха благодарение на мобилни екипи, само че ще продължат в имунизационни центрове.

Германия имунизира първо най-възрастните - хората над 80 години. Приоритетно мобилните екипи посетиха домовете за възрастни и лечебните заведения.

Българинът доктор Стоян Монев, който работи като доктор в Коронавирус поделение, също чака имунизацията си: „ Това е една от най-тестваните ваксини. Само във фаза 3 в нея са ваксинирани над 80 000 души, от които съвсем 44 000 са проследени и доста от хората не знаят, само че нито една от имунизациите, с която днешните 35-годишни сме имунизирани, не е тествана на повече хора “.

Доктор Монев е безапелационен, че началото на имунизацията е значима крачка в битката с пандемията: „ За страдание, съм виждал доста пациенти, които да починат. Пациенти, които имаха статистически 20-30-40 години живот пред себе си.

Пациенти, които са бягали на Бостънския маратон... и, след всичко това, в последния миг никой от тези хора не е антиваксър и не би предпочел това, което му се случи пред имунизацията “.

Очаква се до лятото в Германия ваксина да бъде препоръчана на всеки искащ. Според разнообразни изследвания повече от 60% от германците имат желание да се имунизират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР