Имотните декларации на хората на висши държавни длъжности разбиха мита,

...
Имотните декларации на хората на висши държавни длъжности разбиха мита,
Коментари Харесай

И от държавна заплата може да се докарат по 500 000 лв. годишно

Имотните заявления на хората на висши държавни длъжности разрушиха мита, че в държавната администрация няма високи приходи. Дори затънали във финансови проблеми структури на държавна прехрана и институции, към които витаят основно кавги, съумяват да раздават колосални заплати на шефовете си, демонстрира регистърът за 2018 година

На върха на пирамидата е Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф на Българската банка за развиване. Той е оповестил 434 537 лева годишна данъчна основа от трудови приходи - това прави по над 36 000 лева месечно заплащане. ББР бе основана като насърчителна банка с концепцията да кредитира дребния и междинния бизнес, само че вместо това отпуска големи заеми на компании, близки до властта.

Заплатата на шефа на Българска народна банка бледнее пред тази на Мавродиев, само че въпреки всичко този пост е в пъти по-високоплатен от другите в държавните структури. Димитър Радев е оповестил годишен приход от трудова активност от 264 958 лева Подуправителят на националния трезор Калин Христов е получил 223 036 лева трудови приходи през 2018 година В този диапазон на възнагражденията е и ръководителят на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов (211 470 лева.). Изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов е получил 177 699 лева трудови приходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР