Името на един треньор нашумя изключително много в последните часове

...
Името на един треньор нашумя изключително много в последните часове
Коментари Харесай

Новият треньор на ЦСКА постига най-големите си с успехи благодарение на катеначото

Името на един треньор нашумя извънредно доста в последните часове у нас.

Става въпрос за етническия сърбин с британски паспорт Нестор Йевтич, прочут като Нестор Ел Маестро. Причината е, че ще е новият треньор на ЦСКА.

Името му беше незнайно у нас до неделя, само че поради предстоящото предопределение към този момент провокира сериозен интерес. Колегите от Дарик оферират къс анализ на огромния му триумф в кариерата, реализиран с последния му клуб през миналия сезон – а точно спечелването на шампионската купа на Словакия със Спартак Търнава.

Тимът е с най-голямата фенска маса в страната, само че беше не запомнил какво е това шампионска купа, а от независимостта на Словакия насам от началото на 90-те години не се беше възкачвал на футболния престол в страната. Под управлението на Ел Маестро обаче това се случи.

Той съумя да го реализира с тим без особени звезди, като залагаше нормално на система 4-2-3-1 или също токова постоянно на 4-4-2. Отборът позволи седем загуби в 36 мача от шампионата, само че последните три от тях бяха при към този момент извоювана купа.

Откровеният жанр на игра, желан от наставника, е същинско, чистокръвно, италианско катеначо. Отборът му побеждаваше най-вече с един гол разлика, а най-честите победи бяха с 1:0. Категоричните триумфи бяха мираж, само че пък отбраната беше желязна – получените голове бяха по-малко от един приблизително на мач.

Според анализаторите от hercegovina.info, обичаният жанр на Ел Маестро е здрава отбрана, като при скица 4-2-3-1, двамата отбранителни халфове доста постоянно играят не просто пред централните бранители, само че паралелно с тях. Така схемата на отбора внезапно се озовава с шестима бранители.

Когато те лишават топката, пожеланият жанр е изритване напред и търсене на огромната звезда Марвин Его, който да се оправя с противниковата отбрана. Като цяло, най-голямото достолепие на тактиката на Нестор Ел Маестро е непробиваемата защита, гарнирана с контраатаки, проучват в Словакия. И тъкмо това му донесе триумф.

Той реши да смени ситуацията и да пристигна в България. Дали ще смени желанията си за футбола у нас, или ще продължи с печелившата си тактичност, следва да разберем напълно скоро.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР