Имената на някои от бъдещите министри вече се завъртяха, макар

...
Имената на някои от бъдещите министри вече се завъртяха, макар
Коментари Харесай

Трифонов вади от депутатските си редици кандидати за министри

Имената на някои от бъдещите министри към този момент се завъртяха, въпреки и да не са обявени публично от партията на Слави Трифонов.

Въпреки че " ИТН " ще резервира безмълвие до края на срещата си с Българска социалистическа партия в 17 ч, а номинираният за министър председател Пламен Николов даде обещание до тази вечер публично да разгласи претендентите за министри и структурата на бъдещия Министерски съвет, импровизирано към този момент се завъртяха някои номинации. За министър на на финансите е номиниран депутатът Пламен Данаилов, а за м инистър на стопанската система - Десислава Димитрова.

Пламен Данаилов е народен представител от Има Такъв Народ. Завършил е УНСС  със компетентност финанси; счетоводство и надзор. Над 20 г.  е бил на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Управител на консултантска компания в областта на финансовите услуги.

Енергийното министерство да бъде поето от Александър Николов, а здравното от уролога Силви Кирилов, който е и народен представител и един специалистите на Има Такъв Народ в здравния бранш. За министър на районното развиване е препоръчан Георги Георгиев, а да оглави транспортното ведомство - Гроздан Караджов, някогашен депутат в 43-ото Народно събрание.

За министър на правораздаването този път е препоръчан юрист Момчил Иванов, а не Петър Илиев, който пък бе спряган за кандидат-премиер. Илиев е номиниран за министър на вътрешните работи този път. Петър Илиев е правист. Завършил е магистратура в СУ с цялостно отличие. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ. Доктор по право и създател на редица изявления на юридическа тематика. Лауреат е на оценката " Адвокат на годината ". Говори 4 езика. На 43 година

За министър на младежта и спорта е повдигнат още веднъж Радостин Василев, също правист и сега народен представител от Има Такъв Народ.

Има Такъв Народ още веднъж залаган на Теодора Генчовска да управлява Министерството на защитата. Тя е специалист по защита и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия та е минала и през редица спомагателни квалификации в Германия, Англия, Италия и Съединени американски щати. Професионалната й кариера започва в генералния щаб на българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в МО. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 година

За външен министър още веднъж е номиниран дипломатът от кариерата Ради Найденов. 

Министерството на културата пък да се поеме от Георги Султанов, а екоминистерството от Силвия Бакърджиева.

Очаквайте детайлности!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР