Имате ли чувството, че се лутате измежду твърде много козметични

...
Имате ли чувството, че се лутате измежду твърде много козметични
Коментари Харесай

Серумът – Edna стъпка в грижата за кожата, за която тя ще ви благодари!

Имате ли възприятието, че се лутате всред прекалено много козметични артикули и нямате концепция кой защо служи и от кое място въобще да започнете? Не сте сами! Понякога напряко би трябвало да си „ магистър по хубост “, с цел да можеш да схванеш кой артикул какво тъкмо прави и още повече кой е подобаващ за теб.

Да вземем да вземем за пример серумите - какво в действителност ги разграничава от кремовете за лице? И какви са изгодите от прибавянето на тази спомагателна стъпка към вашата грижа за кожата? Ние ще ви помогнем да си отговорите на този въпрос, като освен ви разясним що е то серум и има ли почва на вашето шкафче, а дори и ще ви помогнем да изберете точния за вас, като леко ви насочим.

Какво е серум?

Серумите могат да оказват помощ за решаването даден проблем, що се касае до вашата кожа и грижата за нея. Представете си козметичната рутина като тристепенно меню – в него серумът играе ролята на главното ядене. След като стартирате с предястие (почистване на лицето) и преди да се поглезите с десерт (вашият дневен или нощен крем), засищате тялото с главното – това, което съдържа питателните субстанции (серумът).

Серумите могат да съдържат редица потребни хранителни субстанции за вашата кожа, които са предопределени да й доставят високи концентрации на характерни дейни съставки. На пазара има доста разнообразни типове серуми, които извършват разнообразни задания, вариращи от хидратация до изсветляване на кожата.

Каква е текстурата на серума?

 e iStock/ Getty images/ Freepik

Най-често серумите са под формата на гел или течни и са по-малко плътни от кремовете. Правилото е да се нанасят преди крема, с цел да спомогнат за задържане на влагата в кожата. Може да употребявате повече от един серум в рутината си, в случай че би трябвало да третирате няколко казуса по едно и също време, като правилото е да стартирате от тези с най-лека текстура. Серумът не може да измести вашия крем, само че това, което прави, е да ускорява неговия резултат, давайки на кожата ви коктейл от потребни субстанции, от които тя се нуждае.

Колко постоянно би трябвало да употребявате серум?

Кожата на всеки е друга, само че приблизително би трябвало да й дадете към седем седмици, с цел да видите по какъв начин кожата ви реагира на нова серумна рутина. В взаимозависимост от серума и настоящото положение на кожата ви, може даже да видите първични резултати - като малко по-хидратирана кожа единствено след няколко дни. Като цяло, би трябвало да употребявате серум по лицето и шията си два пъти на ден, един път заран и по-късно още веднъж вечер, преди да нанесете овлажнителя си.

Какви са другите типове серум?

Анти ейдж

Тези серуми оказват помощ да се забави процесът на стареене, като доставят съществени съставки срещу стареене за битка с фините линии и бръчки. Те са потребни за всички видове кожа, освен за зряла кожа и можете да започнете да ги употребявате още в разцвета на 20-те си години.

Антиоксидантни

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Антиоксидантните серуми оказват помощ да се защищити кожата ви от свободните радикали, на които сте изложени всекидневно. Те също по този начин оказват помощ за попречване на фините линии и други забележими признаци на стареене, като са способни да лекуват и възвръщат кожата. Тъй като постоянно сме изложени на свободни радикали, антиоксидантните серуми са идеални за всички видове кожа.

Хидратиращи

Както си проличава и от името им, те оказват помощ на кожата да се достави с спомагателна влага, с цел да добави вашия ежедневен/вечерен крем. Този вид серум е съвършен избор на хората със суха кожа, само че даже да имате мазна и склонна към недостатъци кожа никога не подминавайте този вид серуми, защото и тя се нуждае от хидратация.

Edna предлага:. Нашият нов и мощен любим с хиалуронова киселина открихме в лицето на този супер хидратиращ серум с формула 3 в 1, който предлага хидратацията на овлажнител, силата на ободрителен серум и енергизиращият комфорт на крем за очи – всичко това в изчистена гел формула. Благодарение на хиалуроновата киселина и алоето, серумът работи за ободряване на кожата и региона на очите и хидратира за цели 48 часа. След неговата приложимост кожата ще ви благодари, тъй като ще се почувства неотложно съживена, а подпухналостта под очите ще е очевидно изгладена. Формулата се всмуква бързо, а най-после се радвате на мекичка и в същото време сияйна кожа! А най-хубавото е, че е използван за безусловно всеки вид кожа и е тестван за алергии, като е потвърдено подобаващ даже и за сензитивна кожа.

 a Garnier

Коригиращи

Те извършват голям брой функционалности и могат да се насочат към кожни проблеми като хиперпигментация, разширени пори и фини линии. Ако имате потребност да изравните тена на кожата или да избегнете тъмните петна – това е вашата група серуми. Към тази група спадат и ексфолиращите серуми, които пък са съвършен вид за изглаждане на кожата и стягане на порите.

Edna предлага:. Много може да ви разкажем за приложението на витамин C в козметичната промишленост, само че ще рискуваме да ви отегчим, по тази причина ще го кажем накратко – той се бори с хиперпигментацията, неравния загар, свободните радикали и успокоява обезводнената кожа. Но за какво серумите с витамин C са толкоз известни? Просто е – тъй като в действителност работят. Те имат висока централизация на витамин С, заради което са най-обичаният и най-често употребяваният способ за снабдяване на витамин С на кожата.

Точно това е и звездната съставна част в този обичан серум на Garnier! За да дадете на кожата си незабавна и интензивна доза витамин С, го изпробвайте върху преди малко почистена кожа - заран и вечер. Най-концентрираната формула за понижаване на петна от Garnier ще придаде на кожата ви неотложен искра и ще понижи появяването на тъмни петна, освен това единствено след 3-дневна приложимост.

Важно: макар че витамин С е подобаващ за приложимост при всички видове кожа, ние предлагаме да тествате първо малко количество от всеки нов артикул грижа за кожата с него, изключително в случай че имате свръхчувствителна кожа.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР