Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на

...
Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на
Коментари Харесай

Журналист от Кейптаун ексклузивно за Euronews Bulgaria: Открили са Къро с огнестрелна рана в главата

„ Имаше засилено полицейско наличие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше следствие, като служителите на реда търсиха всевъзможни доказателства и улики по отношение на причинителите. Ние считаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или най-малко са били другари. “

Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime по отношение на убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът от Eyewitness News Нчучузело Нене, който е измежду първите, които са били на мястото на престъплението.

„ Жертвите на убийството са от български генезис – двама мъже и дами. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст сред 40 и 50 години. Това, което знаем е, че са открити с огнестрелна рана в главата “, уточни още Нене.

По-рано източници на Euronews Bulgaria потвърдиха импровизирано, че убитият е точно търсеният от Интерпол българин. 


Още за формалната версия на проверяващите към този миг описа и журналистът от Africanews Уандисуа Нтенгенто. Ето какво показа тя пред нашата медия:


- Кажете ни какво откри полицейското следствие до този миг за четворното ликвидиране, което е станало в Кейптаун.

– Това, което африканската полиция ни сподели до този миг, е, че към 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души - двама мъже и две дами в предградията на Кейптаун. Полицията сподели, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се счита, че са българи. Но е значимо да посочим, че полицията към момента не е популяризирала имената на четиримата български жители. Все още се проверява и няма информация за претекстовете зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст сред 40 и 50 години. Както споделих, полицията проверява и към момента чакаме за тези имена.

- Африканската полиция знае ли че в България към този момент има информация, че един от убитите е обвързвания с престъпния свят Красимир Каменов -Кърво?

– Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати публична позиция съвсем незабавно. След това се свързах с представителя на Министерството на вътрешните работи и от там като че ли не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче към момента отхвърля да даде спомагателна информация за имената на убитите и най-малко малко обща информация за тях.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР