Имаше откровени безумия, имаше чудесни неща в студ, който сковава.

...
Имаше откровени безумия, имаше чудесни неща в студ, който сковава.
Коментари Харесай

Писателката Милена Фучеджиева за ЕСК 2019: Гроздето е кисело!

" Имаше откровени безумия, имаше чудесни неща в мраз, който сковава. Това е Пловдив, това е България, ние сме в нея, тя е в нас, постоянно има вяра, честито, без подигравка. България за пръв път е европейска, а не примерно руска столица на културата - веселя се, че го доживях. И тъй като непрестанно текат съпоставения със Знаме на мира, най-много от хора, които в действителност харесват предишното - асамблеята беше една от положителните български начинания от соца. Много от децата, взели участие в нея, сега са фактори в българската просвета. 

Миналата година бях в Матера. На централния площад на този в действителност неповторим древен град, който е в пъти по-впечатляващ от Пловдив, тъй като целият е вкопан в планината в странни, обитаеми пещери, има огромна скулптура на златна балерина до роял - кич, незабавно биещ на очи и изработен сигурно за Матера ЕСК. Някой там е усвоил европейски пари с този кич, взимайки решение парите да бъдат дадени тъкмо за тази златна балерина, а не за произведение от някой различен също субективно определен, само че може би " по-естетски " актьор. Кич има на всички места. Пловдив е прелестен град също с неповторима просвета. Пловдив е много по-интересен от културна позиция от Матера. И ЕСК го поставя в полезрението на света. 

Радвам се за пловдивчани и за България, че следва година, цялостна с културни събития, които ще притеглят туристи. Посланието за приемливост от откриването е сигурен знак, че България поставя съществени старания да е европейска страна. Гроздето е кисело, керванът си върви, пъкълът си е ваш, ползвайте си го както желаете счетоводителствайки, а на пловдивчани - честито още веднъж ". Това написа писателката Милена Фучеджиева за " Марица ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР