Имаме здравна криза, защото държавата не може да спре свръхсмъртността.

...
Имаме здравна криза, защото държавата не може да спре свръхсмъртността.
Коментари Харесай

Иван Костов: Имаме здравна криза, защото държавата не може д...

Имаме здравна рецесия, тъй като страната не може да спре свръхсмъртността. Българските управляващи нямат сетивност да усетят кое е най-страшното от епидемията, а най-страшното е намаляването на популацията с по-бързи темпове, в сравнение с в елементарна обстановка. Това сподели някогашният министър председател Иван Костов по БНР. Според него в нашата свръхсмъртност се е вторачил целият свят, единствено не и ръководещите страната.

" Този камшик е трансформирал спада на популацията в един необратим развой. Защо? Защото всички институции не извършват отговорностите си към българското опазване на здравето ", разкритикува той. Костов е безапелационен, че здравната система, която е в рецесия, има потребност от огромна промяна и пренареждане на целите.

По думите му фиксирането във имунизацията няма да реши казуса със здравната система, а това е мярка с " лимитирана опция ".

" Дай, боже, рецесията да отмине по някакъв метод. Налага се някой да се захване и да го свърши - това е съществено преструктуриране, голяма смяна, смяна на цели ", разяснява Костов. По думите му това не е задача единствено на здравното министерство, тъй като здравето е обща грижа. Тя е от дълго време занемарена ", безапелационен беше някогашният водач на ДСБ.

Костов разяснява още, че сега страната " претърпява втора продължителна политическа рецесия ", а тя ще бъде заличена едвам когато едно държавно управление изкара обикновено цялостен мандат без митинги.

По думите му преодоляване на рецесия и ръководство на риск са фундаментално разнообразни понятия. " Когато девалвацията на думите се прави от овластените институции, вместо да се овладее риск, се прави опит да се овладее рецесия и се вършат трагични неточности ", разяснява Костов.

" Това е повода да се наложи мораториума върху цената на електрическата енергия. Разликата сред ръководство на опасности и преодоляване на рецесиите е фундаментална. Рискът е вероятностна заплаха, която може да бъде предотвратена и управляема. Кризата е случила се заплаха. Кризата, за разлика от рисковете, е неуправляем развой, тя се овладява - възвръща се управляемостта посредством комплицирани процеси на идентификация на провалите и тяхното обезвреждане, посредством идентификация на рисковете. Кризата се овладява посредством закриване и преструктуриране на цели елементи на системата, посредством стратегическо прегрупиране, отвод от цели, преориентация. От тази позиция у нас можем да приказваме за рецесия в политическата и в институционалната система на страната ".

Той е безапелационен, че сега няма рецесия на цените.

" Криза има, когато пазарът се опустоши, когато няма артикули, когато цените дотам изкривяват търсенето и предлагането, че се появяват големи стокови дефицити, когато рухва пазарът. Това е ценова рецесия и сме го претърпели през 1990 и 1996-1997 година. Сега имаме динамичност на цените ".

По тематиката за Република Северна Македония мнението му е, че позицията на България не е наш проблем:

" Европа не може да отбрани полезностите, които прокламира, да вземем за пример - мултикултурализма ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР