Имаме вече официално зелена светлина за реализиране намерението за реконструиране

...
Имаме вече официално зелена светлина за реализиране намерението за реконструиране
Коментари Харесай

Реконструират водоснабдителната мрежа на село Самораново

Имаме към този момент публично " зелена светлина " за осъществяване желанието за реконструиране на водоснабдителната мрежа на село Самораново и гарантиране непрекъснатото водоснабдяване за популацията, разгласи кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. Това стана ясно от писмо до инж.Чимев.

" Знаете, че тематиката е доста сериозна и повече от половин година правехме срещи и в Регионалното министерство и в Министерство на правораздаването, поради желанието за създаване на пилотен затвор край Самораново. Още преди 3 години, когато правехме изследване на водопроводната мрежа в селото се видя, че загубите са над 70%, а самата мрежа е мощно амортизирана, което основава проблеми на жителите от години. Нормални бяха и опасенията, че новият обект ще сътвори спомагателни проблеми с водоснабдяването и този проблем трябваше един път за постоянно да се позволи. Получих през днешния ден нужното удостоверение и незабавно разпоредих на чиновниците да стартират правенето на документите за предприемане нужните процедури. Използвам опцията в тази връзка да благодаря на министър Крум Зарков и министър Иван Шишков, че диалозите ни завършиха с позитивен резултат ", сбит бе инж.Чимев.

" Още на първата по-голяма среща през месец юни тази година, на която бяхме и с кмета на село Самораново поставихме въпросът за положението на водопроводната мрежа, множеството повреди и загуби на вода. Тогава започнахме да разясняваме нужните капиталови ограничения, които да се осъществят предпочитано в кратковременен проект в границите на Самораново, както и по-дългосрочни свързани с реорганизация на довеждащите водопроводи, за които е ясно, че ще отнеме повече време, поради и условията от екологичното законодателство.

В поредицата от срещи и по-късно, тематиката бе се разясняваше с повече конкретика, с цел да получим през днешния ден тази " зелена светлина " за деяние ", добави инж.Чимев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР