Израел нареди нови евакуации в южния град Рафа в Газа

...
Израел нареди нови евакуации в южния град Рафа в Газа
Коментари Харесай

Израел нареди нови евакуации в Рафа, докато се готви да разшири операциите

Израел подреди нови евакуации в южния град Рафа в Газа в събота, принуждавайки още десетки хиляди хора да се реалокират, до момента в който се готви да разшири интервенцията си и прибавя, че тя също по този начин се реалокира в регион в северната част на Газа, където Хамас се е прегрупирал. Повече от 110 000 души са евакуирали Рафах, съгласно Организация на обединените нации, повече от два пъти през последните няколко дни.

Израел към този момент е евакуирал източната третина на Рафах, изтласквайки интервенцията до краищата на гъсто обитаемата централна зона, макар че навлизането на Израел в града към този момент не е задоволително за пълномащабното навлизане, което възнамерява.

Заповедта идва против тежка интернационална опозиция и рецензии. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент сподели, че няма да даде офанзивни оръжия на Израел за Рафах, а в петък Съединени американски щати обявиха, че има „ рационални “ доказателства, че Израел е нарушил интернационалното право, защитавайки цивилни жители по метода, по който е водил войната си против Хамас – най-силната изказване, което администрацият...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР