Имаме уверения за сериозно увеличение на бюджета на Здравната каса.

...
Имаме уверения за сериозно увеличение на бюджета на Здравната каса.
Коментари Харесай

Планира се сериозно увеличение на бюджета на Здравната каса

Имаме уверения за съществено нарастване на бюджета на Здравната каса.

Това сподели здравният министър проф. Николай Петров, който не пожела да заяви съответни числа, само че разяснява, че чака нарастването да е задоволително.

Министърът разяснява така наречен здравна експертиза за краткотрайна неработоспособност.

„ Има фрапантен растеж на така наречен болнични листове”, съобщи той и уточни и че въпреки това има проблем във връзка с продължителната неработоспособност и разнообразни степени на инвалидизация.

Петров напомни уговорката в програмата на държавното управление да се извършат промени. Той сподели, че ще се върви към смяна в регламентите, тъй че да се дефинира ясно здравната експертиза и експертизата на нетрудоспособостта, съобщи БГНЕС.

" Това няма по какъв начин да не окаже въздействие в бизнеса в България, тъй като всички сме наясно, че не е обикновено България да се трансформира в страна на инвалиди. Не е обикновено това да лимитира правата на работодателите”, уточни той. Здравният министър сподели, че акцентът ще е ориентиран към това страната с нейните фондове и обществените действия да подсигурява задоволителна поддръжка за тези, които нямат такава.
Относно митинга в болничното заведение в Поморие здравният министър уточни, че болничното заведение е на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР