Имаме споразумение, в което ясно е казано кой какъв ще

...
Имаме споразумение, в което ясно е казано кой какъв ще
Коментари Харесай

Габриел: Имаме споразумение кой какъв ще бъде след ротацията

" Имаме съглашение, в което ясно е казано кой какъв ще бъде ", сподели Габриел, представена от БНР.

" Това, което аз желая да видя е, че ще има обективност и признание на обстоятелства, тъй като за чудесно качество като министър на външните работи мога да кажа, че има две неща, които за мен са доста значими за това да бъдат регистрирани напъните за модернизиране на дипломатическата работа, извънредно значими бяха визитите на външни министри в България. Мисля, че от дълго време не бяхме виждали толкоз натоварен продан. За мен е значимо България да остане поредна в тази посока, още веднъж да бъде призната добре на всички места ", добави вицепремиерът.

По мотив държавната командировка за Съединените щати, която разбуни духовете в обединението, тя съобщи:

" За мен е доста значимо всеки един от нас да способства за това България да продължава да гради облика си на приближен сътрудник в границите на стратегическото партньорство с Щатите. Затова не виждам тук за какво би трябвало да се слага под подозрение аудиенция или ден.Това, което е значимо, е наличието на визитата, резултатът, който се засяга от нея и в последна сметка, този, който се получава след отиването там ".

Запитана дали избира промяната в регулаторите да се извърши преди ротацията, Габриел отговори, че това което е значимо, е " да има явен механизъм във връзка с номинациите ".

" Второ - номинираните да бъдат хора с безупречни експертни и морални качества. Смятам, че това, което би трябвало в този момент да си дадем равносметка е, че има потребност този развой да се форсира, с цел да не се подхранват каквито и да било версии, че това няма да е метода, по който това да се случи. И считам, че в този случай, както до момента парламентарните групи, политическите партии си носят своята отговорност. Аз не мисля, че един човек би трябвало да ръководи целия развой . Аз мисля, че демонстрираме напълно друга просвета. Спомнете си, в случай че аз се ангажирах през юни месец, това е, тъй като желая в България да има просвета на политически разговор, да има просвета на това ние да покажем, че сме политически зрели, с цел да вземаме дружно решения, а не те да бъдат вземани еднолично. Да, има отговорност, която носи всеки един от тях. Но дано тя е за това, за което той дава отговор ", сподели Мария Габриел.

Външният ни министър съобщи още, че България поддържа предлагането за фонд за Украйна, както и усилването на потенциала на европейската отбранителна промишленост.

 

" България е извънредно твърда в поддръжката си и ние поддържаме предлагането за фонд за поддръжка на Украйна в границите на Европейския инструмент за мир. Подкрепяме бюджета от 5 милиарда евро, също, както и сме за това поддръжката за Украйна да бъде устойчива, да бъде предвидима и тя в действителност до 2027 година да дава сигурност. Нещо повече, поддържаме също по този начин и предлагането за усилване на потенциала на отбранителната промишленост. Ние също ще подкрепим предлагането за взаимни поръчки. Смятам, че Европа повече от всеки път би трябвало да бъде извънредно мощна и в този бранш ", уточни тя.

Габриел дефинира и като значими дебатите за Турция във връзка с сигурността в Черно море, миграцията и енергийната съгласуваност.

" България ще устоява доста ясна позиция, че с Турция ние можем да дадем отговор на районни провокации. Най-напред, дано не забравяме, че Турция е наш съдружник в НАТО за България. Темата за стратегическата значимост и сигурността на Черно море ще продължи да бъде водеща. Неслучайно една от самодейностите, които, с изключение на концепция се трансформира и в деяние и противоминната група, която създадохме дружно с Турция и с Румъния. По отношение на тематиката " Миграция " Турция е безспорно стратегически сътрудник. Виждаме положителните резултати от положителните връзки и съдействие с България. Ние би трябвало да продължим да адресираме тази тематика, тъй като за нас като България е значимо положителните връзки с Турция, да отстояваме и пазим външната граница на Европейския съюз, а за страната, несъмнено, да утвърждаваме мястото ни и на благонадежден сътрудник в границите на шенгенското пространство. Радвам се, че ще си приказваме и за енергийна съгласуваност. Турция тук има основна роля ", заклюти тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР