Имаме редица случаи и много сигнали за масово нарушаване на

...
Имаме редица случаи и много сигнали за масово нарушаване на
Коментари Харесай

Националният щаб: Най-важно е социалното дистанциране и самоизолирането

Имаме редица случаи и доста сигнали за всеобщо нарушение на сходна карантина. Още на 3 март, когато се водиха полемики, казахме, че единствените верни ограничения, които дават резултат и са правят оценка като позитивни, са ограниченията на Китай. Това показва и Световната здравна организация. Затова основната дума е общественото разграничаване и самоизолирането. Това уточни началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски.

Той акцентира, че тъкмо поради нарушаването на карантината, се оферират и строги ограничения.

Потвърдените нови случаи за ковид у нас са най-много на хора от София и Монтана и са били контактни със фамилията, което бе настанено в „ Пирогов “.

„ Причината за разрастването на епидемията на една фамилия у нас е едно тържество с 24 индивида, а 11 от тях са инфектирани “, уточни Мутафчийски и акцентира, че това е в безспорен прорез с рекомендациите на Националния щаб. Той уточни и че е разговарял с щерка ѝ няколко пъти.

Починалата жена няма кой да я погребе, тъй като всичките са под карантина, тя е оставена в камера, като изтече карантината, околните ще могат да я погребат, стана ясно още на брифинга.

„ Международната процедура в това отношение е болните да бъдат под строга карантина, точно пропуските в карантината, които се следят – незадоволително проявена съвест, дават съображение да предложим на държавното управление да изработят незабавни механизми за надзор “, добави Мутафчийски.

Той уточни, че сега има опция здрави хора да се настаняват в болница, само че се чака да се усили разпространяването на COVID-19. Затова хората, които са с позитивна проба, само че са здрави и нямат никакви недоволства, ще бъдат под карантина вкъщи.

Към момента няма нови случаи на ковид у нас. Заразените са в положително положение. Мъжът, който е в „ Пирогов “, остава в стационарно сериозно положение. Сред инфектираните у нас има и три деца – на 4, на 7 и на 11 години. Те не са заболели, само че са дали позитивни проби.

„ Никой не е казвал, че деца не се заразяват. Просто карат заболяването по-леко “, изясни ген. Мутафчийски.

134 000 са към този момент случаите на ковид в света, 4983 са смъртните, излекуваните са 70 000 души. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР