Имаме различия с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Той не

...
Имаме различия с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Той не
Коментари Харесай

``Кацаров не разчита на мнението ми, назначи си свой експерт и прави, каквото прецени за правилно`` |

Имаме разлики с министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Той не разчита на нашето мнение, назначи си собствен специалист - проф. Мира Кожухарова, която е доста добър специалист, и вършат, каквото преценяват за вярно. Не че има неточности, а има недооценяване.

Това съобщи основният държавен здравен контрольор и доктор на годината доцент Ангел Кунчев пред бТВ. 

Според него би трябвало да се направи огромна акция за имунизация: " Бих направил голяма акция. Докато не стигнем тези пусти 30-40%, ще продължим да живеем така. Късно е акцията да е основана на медицински обстоятелства, решението е прочувствено, това е пътят да се върнем в живота и способи има ".

Кунчев добави, че в последните две години макар немалкия напън се е водил от това какво споделя науката и какви решенията взимат другите страни. 

" Сега сме атакувани и ненавиждани. Ами в случай че това се беше случило единствено в България и в няколко страни, несъмнено биха желали да ни разстрелят за това, че не вършим нищо. Не са по-глупави от нас германците, италианците... ", добави още доцентът. 

Относно случаите на менингит в столична детска градина и умрялото след това дете Кунчев изясни, че всяка година си отиват едно-две деца. " Заболяването е безсимптомно и в случай че детето  е със срутен имунитет, се срутва организмът ", уточни той. 

За връщането от на следващия ден на учениците в клас основният държавен здравен контрольор изясни, че ще има известно повишаване на случаите, само че не може да до безспир децата да не вървят на учебно заведение.

Според него има три типа антигенни проби, като тези със слюнка са минимум ефикасни. " Когато дадеш милиони и намериш 0,002% позитивни проби, се питаш има ли смисъл от това нещо и дали тестванията дават действителен резултат. Най-ниско чувствителни са тези със слюнка, има проби които костват 5 и 75 - антигенни, това не е поради нищо ", безапелационен е Кунчев. 

Той изясни, че е предложил да се премине към назални проби - с взимане на проба от носа, което " не е проблем и инвазия, не крие заплаха. Прилагат се в Германия, Австрия и други страни ". 

Кунчев добави, че сега се заплаща налог с неразбирането в обществото: " Ето ви ваксини - не желаеме, ето ви проби - не желаеме, ето ви щадящи проби и отново 60% са подготвени децата им да вървят на учебно заведение ". 

Забавих малко слагането на третата доза и вирусът ми даде урок, че когато си решил да правиш нещо най-добре е да го направиш в точния момент. Дадох позитивен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация, сподели той по отношение на боледуването му и  изказванията, че e бил в извънредно тежко положение поради COVID-19.

" Със относително положително лекуване е съумях да преодолея в границите на седмица – 10 дни. След това обаче този фамозен пост-COVID синдром сподели своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава богу е преодолимо ", добави той.

Кунчев сподели още, че сега се усеща добре и е на работа от седмица: " В самото начало доста се ядосах, четейки тези дивотии ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР