Имаме предварителни уверения за сериозно увеличение на бюджета на Националната

...
Имаме предварителни уверения за сериозно увеличение на бюджета на Националната
Коментари Харесай

Държавата обещава повече пари за здраве

Имаме предварителни уверения за съществено нарастване на бюджета на Националната здравноосигурителна сподели (НЗОК). Това сподели здравният министър проф. Николай Петров, представен от БГНЕС. На въпросите на публицистите по-късно той не заяви цифра, а единствено, че чака да е задоволително.

На конгрес " Бизнесът и държавното управление в един отбор”, здравният министър приказва и за така наречен здравна експертиза за краткотрайна неработоспособност. " Има фрапантен растеж на така наречен болнични листове”, съобщи той и уточни и че въпреки това има проблем във връзка с продължителната неработоспособност и разнообразни степени на инвалидизация. Петров напомни уговорката в програмата на държавното управление да се извършат промени. Той сподели, че ще се върви към смяна в регламентите, тъй че да се дефинира ясно здравната експертиза и експертизата на нетрудоспособостта.

" Това няма по какъв начин да не окаже въздействие в бизнеса в България, тъй като всички сме наясно, че не е обикновено България да се трансформира в страна на инвалиди. Не е обикновено това да лимитира правата на работодателите”, уточни той. Здравният министър сподели, че акцентът ще е ориентиран към това страната с нейните фондове и обществените действия да подсигурява задоволителна поддръжка за тези, които нямат такава. Относно митинга в болничното заведение в Поморие, здравният министър уточни, че болничното заведение е на общината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР