Имаме общо решение на Конфедерацията на независимите синдикати в България

...
Имаме общо решение на Конфедерацията на независимите синдикати в България
Коментари Харесай

Стачните комитети на КНСБ и КТ „Подкрепа“ се събират през януари

Имаме общо решение на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “ през януари да се съберат стачните комитети на двата синдиката и да преценяват какви по-нататъшни дейности да подхващат.

Това съобщи икономическият консултант към КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова след днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на което синдикати, работодатели и представители на държавното управление не съумяха да реализират единодушие за размера на минималната работна заплата от 1 януари следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Редица са секторите, в които напрежението продължава да пораства. В някои браншове успяхме да договорим по 10% нарастване, без значение от упоритостта на служебното държавно управление да не усилва минималната работна заплата. Тези 10% обаче са извънредно незадоволителни, а има редица браншове, в които и такова нарастване няма да се случи “, уточни Григорова.

Според нея има „ кумулативно струпване на напрежение “, което е допълнено от продължаващите енергийни проблеми в страната.

Служебното държавно управление в началото предложи минималното заплащане, получавано от към 500 хиляди българи, да стане 770 лв. от 1 януари 2022 година По време на днешното съвещание на НСТС служебният вицепремиер по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров уточни, че министерството е готово да ревизира своето предложение и то да стане 780 лв..

Двата синдиката желаеха размерът на минималното заплащане да надвиши 800 лв..

В сряда от КНСБ също обявиха подготвеност за национални протестни дейности.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР