Имаме нужда от смела Европа, заяви в Атина френският президент

...
Имаме нужда от смела Европа, заяви в Атина френският президент
Коментари Харесай

Макрон иска драстична реформа в ЕС - Европа на две скорости

" Имаме потребност от смела Европа ", съобщи в Атина френският президент Еманюел Макрон и се разгласи и за съществени промени в Европейския съюз, предадоха международните организации, представени от бТВ.

Избраният преди четири месеца 39-годишен водач желае да се направи гигантска стъпка в европейското съдействие, която в стопански проект да даде на еврозоната неин личен бюджет, финансов министър и парламент, което на процедура си е " Европа на две скорости ".

По думите му Европа " рискува да стане подвластна на Китай и Съединени американски щати, в случай че не стане по-суверенна и демократична ".

Макрон разгласи, че ще разкрие пътна карта за Европейски Съюз след няколко седмици след парламентарните избори в Германия на 24 септември.

Той прикани европейските водачи да се договорят до края на годината за образуване на обществени диспути през първата половина на 2018 година

" Не желая един нов европейски контракт да се разисква при закрити врата, в коридорите на Брюксел, Берлин или Париж”, съобщи той.

Тези диспути, или " демократични конвенции”, които Макрон предложи в предизборната си акция, ще оказват помощ да се положат основите на Европа за идващите 10-15 години.

Френският президент също съобщи, че поддържа концепцията 78-те места на Англия в Европейския парламент да се дадат на общи представители на Европейски Съюз, които да се изберат от всички жители на съюза след Брекзит.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР