Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Северна

...
Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Северна
Коментари Харесай

Путин пристигна на държавно посещение в Северна Корея ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин дойде на държавно посещаване в Северна Корея, оповестиха от Кремъл. 

Очаква се той да подпише със севернокорейския си сътрудник Ким Чен Ун контракт за всеобхватно стратегическо партньорство сред Москва и Пхенян. 

Поставени са плакати на Путин, както и съветски флагове из основните улици на столицата.

Putin`s first visit to Pyongyang in over 24 years. North Korea knows a thing or two about the personality cult.
Currently, NK is key provider of ammunition for Russia’s war of attrition against Ukraine.
— Velina Tchakarova (@vtchakarova)
В навечерието на визитата севернокорейският вестник " Нодом Синмун " разгласява публикация на Путин, в която той благодари на Корейската народно-демократична република за поддръжката ѝ във войната против Украйна и показва, че Москва и Пхенян ще построяват дружно " архитектурата на равноправната и неделима сигурност в Евразия ".

Междувременно държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън съобщи на взаимна пресконфепенция във Вашингтон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че задачата на визитата на Путин в Северна Корея е развиването на двустранното военно-техническото съдействие. 

Йенс Столтенберг съобщи на собствен ред, че в отговор на развиването на връзките на Русия със Северна Корея, Китай и Иран, НАТО ще укрепи връзките си с Япония, Южна Корея и Австралия.

" Това, което става в Европа, е значимо за Азия, а това, което става в Азия, е значимо за Европа. Не можем повече да разделяме сигурността на районни театри. Всичко е взаимносвързано и ние би трябвало да действаме дружно ", акцентира Столтенберг.

They haven`t met yet, but these idiots are already bombing)???? ▶️ “Breaking news! A few minutes ago, Putin landed in North Korea. He came there for the first time since 2000 ”: In Britain, Putin’s arrival in Yakutsk was mistaken for a visit to Pyongyang.
—???????????????????????????????????????????????????? (@NewsNatalie_X)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР