Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в

...
Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде

Имаме доста съществени планове за вложения в Кабо Верде в областта на бизнеса, изключително на туризма. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

„ И сега има студенти от Кабо Верде, надяваме се повече студенти да приключват висшето си обучение в България ", уточни той.

„ Кабо Верде има доста близки връзки с Европейски Съюз и ЕНП. Тя е същинска демократична страна в тази част на света ", изясни Бойко Борисов.

„ Страната е образец по какъв начин би могло в един миг да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в това време миграционният поток оттова, изключително през Либия-Италия, придобива големи размери ", акцентира той.

„ С сходна политика може хората от Африка, с наша помощ и вложения в обучение и стопанска система, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „ чукат на вратата ни ", в случай че не се вземат ограничения ", съобщи Бойко Борисов.

„ Надявам се в идващите месеци и години да работим интензивно в тази посока ", сподели още той.

Подчертавам интереса ни от задълбочено съдействие с България в областта на образованието. Има студенти от Кабо Верде, които учат в Медицинския университет в София, сподели от своя страна министър председателят на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея.

„ Това е човешкият капитал, който е най скъпият за развиването на страната ни ", съобщи той. „ Споделяме вашата визия за Африка. Страната ни е дребна и разбираме, че развиването се реализира, когато се употребяват оптимално добре всички ресурси-гражданското общество, образованието, качеството на живот и свободата на жителите, както и опцията те да вземат участие в процеса на развиването на личната си страна ", посочи министър председателят на Кабо Верде.

„ Ако тази позиция бъде възприета от Европейски Съюз, а Кабо Верде се схване като образец за демократична страна, от каквото Африка се нуждае, страната ни би могла да развие положителни стопански и финансови връзки, за все по положителни условия за благополучен живот на африканските жители ", сподели още той.

Бихме желали да работим в посока на привличане на повече вложения от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български вложители в разнообразни сфери, изключително в областта на туризма, сподели още той.

„ Туризмът съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт на Кабо Верде, имаме годишно повишаване с към 20% ", посочи той. „ Кабо Верде се подготвя да действа като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес вложения ", съобщи министър председателят. „ Предлагаме непоклатимост, доверие и предвидимост, тъй че е доста невисок рискът за хората, които решат да влагат в страната ни ", изясни той. „ Инвеститорите не биха били неприятно сюрпризирани и не би трябвало да се опасяват за вложенията си ", разяснява министър председателят на Кабо Верде. „ Подчертаваме този собствен интерес, тъй като други европейски страни към този момент влагат в Кабо Верде и реализират облага ", съобщи министър председателят на Кабо Верде.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР