Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на

...
Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на
Коментари Харесай

И в "Пирогов" тече проверка за фалшиви хоспитализации

" Имаме данни и предварителни сигнали за нарушавания във връзка с НЗОК и за подправени хоспитализации в „ Пирогов ”. Към момента в лечебното заведение тече инспекция. Не става въпрос за чистка, само че в страната и София има няколко проблеми лечебни заведения ". Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” на зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

" Пирогов " е третата огромна болница в София, в която новите ръководещи вършат инспекция. Фалшиви хоспитализации бяха открити и в болница " Лозенец ", въпреки че там това е по-малкият проблем, а огромният скандал е с противозаконните трансплантации. В " Александровска " пък има прекомерно огромни загуби в последните години, когато началник на болничното заведение е някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Ръководствата на " Лозенец " и на Александровска бяха заменени, само че Агенцията по вписвания блокира вписването на новите шефове, което разпали спор сред институциите. Вчера здравният министър Стойчо Кацаров упрекна организацията в произвол, съобщи, че цялата работа е нагласена сред организацията и някогашните болнични шефове и изиска оставка на шефа й Габриела Козарева. По случая тече инспекция на правосъдното министерство.

Снощи Кацаров непосредствено упрекна и предшествениците си в министерството Кирил Ананиев и Костадин Ангелов, както и Министерство на вътрешните работи и ДАНС, че са покровителствали противозаконните трансплантации в Правителствена болница. " За всеки един от случаите е осъществявана инспекция, изпращани са данни, че това са подправени самоличности, както на здравния министър - и на Кирил Ананиев, и на Костадин Ангелов, и на ДАНС и на Министерство на вътрешните работи. Никаква реакция от който и да било няма. Документацията, която е изпращана, не е съхранявана. Те са покровителствали този развой. Всичко е заметено под килима ", сподели пред Би Ти Ви служебният здравен министър.

Очаквайте детайлности!

Още за свадите в опазването на здравето:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР