Имаме чувството, че напоследък политиците говорят на шльокавица.“ Това каза

...
Имаме чувството, че напоследък политиците говорят на шльокавица.“ Това каза
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Напоследък политиците говорят на шльокавица

„ Имаме възприятието, че в последно време политиците приказват на шльокавица. “ Това сподели в изявление за БНР доцент Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки. Дебатите в 46-ото Народно събрание бяха извънредно слаби като наличие, регистрира доцент Христов.
Традиционно президентските избори притеглят повече гласоподаватели, по тази причина и евентуално изборите бяха планувани 2 в 1 , сподели Александър Христов. По думите му в случай че изборите не бяха 2 в 1, изборната интензивност за парламент щеше да е много ниска.

Румен Радев влиза в конкуренцията с една обиколка напред, с задоволително добра преднина, счита Христов.

Това с Петър Стоянов беше предизвестено, беше някакъв фишек , форма на отклонение на вниманието, на енергизиране на обществото – да приказва, да стартира да мисли по тази тематика. “

Виждаме в последно време, че какъвто и нов претендент да бъде показан, той доста бързо може да бъде „ оглозган “ от публичното мнение , може би по тази причина политическите сили отсрочват и търсят подобаващи претенденти, означи още Александър Христов в предаването „ Преди всички “.

Запитан има ли ход към президентска република той уточни, че всеки проблем на парламентаризма повдига тематиката за президентска република , само че „ това е в полето на говоренето и надали може да се трансформира в някакви дейности “.

В връзките, както и във физиката, всяко деяние има равно противопоставяне , сподели още в разбора си Александър Христов, визирайки „ твърдоглавието на сценаристите “ и невъзможността да се стигне до съгласие в 46-ото Народно заседание.

Относно възможния политически план на така наречен харвардски отличници в служебния кабинет – министрите Кирил Петков и Асен Василев, доцент Христов разяснява:

Те сега са посипани малко със звезден прахуляк , а такава обстановка е бомба със закъснител. Капитализацията на един подобен имидж в политически план е много несигурна. “

Сигурно е обаче, че биха лишили гласове и от Демократична България, и от Има Такъв Народ, и от Българска социалистическа партия поради етикета пропрезидентска партия, добави Александър Христов.

„ Което пък ще докара до още по-голяма фрагментация, което няма да е от изгода и за самите тях. Те са двама, а за политически план им трябват още много хора, да доближат до тези хора. И двамата са „ софиянци “, те са харесвани, вършат неща тук, в София, само че би трябвало да стигнат до доста по-големи маси гласоподаватели , което е много мъчно за късия интервал от време. Така че тук има доста въпросителни. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР