Имам подозрение, че не са правени пазарни проучвания и консултации

...
Имам подозрение, че не са правени пазарни проучвания и консултации
Коментари Харесай

Директорът на „Сиела Норма“: ЦИК много забави процедурата за машините за вота

Имам съмнение, че не са правени пазарни изследвания и съвещания при определянето на бюджета за спомагателните машини за гласоподаване. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ изпълнителният шеф на „ Сиела Норма “ Веселин Тодоров в отговор на въпроса извива ли ръцете на ЦИК с цената на машините за вота на 11 юли.

„ Сиела норма “ е компанията, която достави 9600 машини за постоянните парламентарни избори на 4 април тази година. Сега от нея се очакваше да обезпечи още 1500 устройства за предварителния избор на 11 юли, на който машинното гласоподаване е наложително в секциите с над 300 гласоподаватели в страната и в чужбина. За тези спомагателни машини ЦИК дефинира бюджет от 6,5 млн. лева, а компанията изиска двойно повече – 15 млн. лева

„ От един месец ЦИК работи и не е напреднал доста. Ние доста пъти сме ги подсещали, че е хубаво да започват процедурата и в случай че ние не можем да я осъществим, някой различен да я извърши. В резултат на това изстискване на времето и стесняване на периодите става по този начин, че май никой различен с изключение на нас не може да го направи и повода за това е единствено ЦИК “, разяснява Тодоров.

По думите му „ Сиела Норма “ не може да си разреши загуба от 6 млн. лева, без да банкрутира.

Според изпълнителният шеф на компанията с оферти бюджет от 6,5 млн. лева те могат да обезпечат единствено гласоподаване единствено с наличните към този момент 9600 устройства, които бяха употребявани и на вота на 4 април. За тях към момента не са получили дължимите пари.

Тодоров посочи, че процедурата за машините за изборите към момента публично не е открита.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР