Имам добра новина за българските семейства-спечелихме на първа инстанция делото

...
Имам добра новина за българските семейства-спечелихме на първа инстанция делото
Коментари Харесай

Добра новина! Делото срещу поскъпването на цените на мобилните оператори е спечелено на първа инстанция!

Имам добра вест за българските семейства-спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административният съд в София се произнесе за възбраната за повишение на цените, която наложихме в края на предходната година и обявихме желанията им за нелоялна комерсиална процедура.

Това сподели по време на брифинг пред публицисти вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността. 

" Мотивите на една от компаниите-жалбоподател е, че повишението на цените за потребителите не съставлява изключително значим публичен интерес. Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натиска върху живота на хората е най-важното за нас ", разяснява още Нинова.

прикани мобилните оператори да не усилват цените до момента в който текат делата против заповедта на министерството, тъй като сходно нарастване би било нелегално. " Заповедта против повишаването на цените и нейното авансово осъществяване остават в действие ", разяснява Нинова.

Тя посочи, че министерството на стопанската система и промишлеността ще продължи тази политика до дъно, а отбраната на потребителите се трансформира в цел номер едно на ведомството и на държавното управление.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР