Имахме сериозен разговор с президента Вучич преди тази церемония, касаещ

...
Имахме сериозен разговор с президента Вучич преди тази церемония, касаещ
Коментари Харесай

Радев към Вучич: Недоразумения като арестувани книги няма да способстват за европейския път на Сърбия

" Имахме сериозен диалог с президента Вучич преди тази гала, касаещ българското национално малцинство в Сърбия. За мен като президент този въпрос е от основно значение ". Това сподели пред публицисти в Сърбия българският президент Румен Радев след церемонията по въвеждането в употреба на газовата връзка сред България и Сърбия край Ниш, съобщи епортер на " Фокус ".

" Два пъти бяхме в Димитровград, за да се срещнем с хората там. Ще продължат напъните от сръбска страна за рационализация на пътна инфраструктура и за решаването на други проблеми ", разяснява още президентът Радев.  

" Уточнихме и някои разминавания и това, че ние би трябвало да работим дружно и единствено това е залогът за нашите стопански триумфи и за сполучливата интеграция на Сърбия. И мога да кажа неразбирателство като задържани книги няма да способстват за този европейски път на Сърбия. Така, че този въпрос имам гаранция от президента Вучич да бъде решен ", разясни Радев и добави, че ще се работи за това българското национално малцинство и изискванията на тези хора да се подобрят, те да имат перспективата и свободата да се изавяват като българи, да съхраняват своята национална идентичност и просвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР