Имахме разговори през уикенда за проектоправителството на Има такъв народ“.

...
Имахме разговори през уикенда за проектоправителството на Има такъв народ“.
Коментари Харесай

Кирил Петков: ББР трябва да продължи да работи

" Имахме диалози през уикенда за проектоправителството на " ИТН “. Благодарим за поканата, действително за мен стопанската система, финансите и образованието са свързани, тъй като една икономическа тактика не може да бъде самостоятелна от финансовата тактика “. Това заяви пред bTV министърът на стопанската система.

Днес стана ясно, че от партията на Слави Трифонов са поканили трима служебни министри да се причислят към проектокабинета им, само че те са отказали. Това са министърът на финансите Асен Василев, министърът на стопанската система Кирил Петков и министърът на образованието проф. Николай Денков.
 Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков разкриха за какво не влизат в държавното управление на Слави Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков разкриха за какво не влизат в държавното управление на Слави
Слави Трифонов е предложил на настоящия длъжностен финансов министър Асен Василев различен пост в своето проектоправителство. Това гласи офици...

" Реално, когато предложиха ние да се присъединим към тяхното държавно управление, въпросът беше, че на министъра на финансите не му беше препоръчан този пост заради разлика във вижданията каква да бъде финансовата тактика на страната “, изясни Петков. Той означи, че на Асен Василев е препоръчан пост министър на околната среда или министър без портфейл. " Ние взехме решение, че е по-добре да е човек от техния екип. Явно имат друга визия за част от концепциите “, означи Петков.

" Винаги съм казвал, че за мен е чест през последните седмици да съм индивидът, който съставлява данъкоплатците. Много се веселя, че имахме тази опция, на драго сърце бих помагал отново. За мен е значимо България да бъде напредничава страна, да имаме доста по-големи триумфи и имам вяра, че можем “, съобщи служебният министър на стопанската система.

Според него министерството на финансите и министерството на стопанската система действително вървят ръка за ръка, тъй като по думите му не може един министър на стопанската система да си измисля някакви тактики без да са финансирани от бюджета. " Пожелаваме му триумф, обикновено е разнообразни хора да имат разнообразни визии, уповавам се, че ще съумеят. Нашите визии са, че или го вършим по метод, по който ние сме уверени, че е най-правилният или няма да пречим. Не сме взели участие в изборите, тъй че не можем да имаме други искания “, разяснява Кирил Петков.

За концепцията на Има Такъв Народ Българската банка да развиване да се приватизира, Петков уточни, че съгласно него е хубаво тази банка да съществува. " Обаче като безусловно транспарантна, за дребния и междинен бизнес, с предел от 5 млн. и новия професионален мениджмънт, да финансира дребни новаторски компании “, уточни той. " Тази банка би трябвало и има опция да остане във типа, в който сега я докарахме след 8 седмици битка. Банката, както беше преди ние да влезем, нямаше никакъв смисъл за българската стопанска система и общество “, разяснява Петков. Според него е доста добре да имаме подобен инструмент. " Неслучайно огромни стопански системи като Канада имат Банка за развиване. Те в действителност имат една избрана функционалност – дребните предприятия, които са новаторски и рискови, които не могат да вземат естествени заеми от комерсиалните банки, да имат място, където да отидат “, означи още Кирил Петков.
 Намалят съществено заплатите в ББР Намалят съществено заплатите в ББР
До края на седмицата заплатите на членовете на надзорния и управителния съвет на ББР ще бъдат понижени в пъти. От Министерството на ико...

За автомагистралите първият приоритет, върху който бих се концентрирал, не са толкоз тол системи и концесии, уточни той за проекта на Има Такъв Народ автомагистралите да бъдат концесионирани и достроени. " За мен по-голям приоритет е да се спрат кражбите, отклоняването на средства и да сме сигурни в качеството на автомагистралите “, счита Петков. " Реално тези милиарди, които видяхме, че бяха минали без публични поръчки, това би трябвало да се спре. Ние – екипът аз, Асен Василев и проф. Николай Денков, имаме вяра, че първа цел е да се спрат кражбите, по-късно да се преструктурират инстуциите по този начин, че да могат да работят и по-късно да вкарваме детайла на позитивен бюджет, да няма недостиг и така нататък Просто е друга визията “, изясни още Кирил Петков.

" Искам да поздравя екипа на Има Такъв Народ за положителните изборни резултати, които реализираха. Ще притискам палци след някоя и друга седмица, когато се върна в частния бранш, да забележим, че се оправят добре “, добави той. Служебният стопански министър означи, че държавното управление продължава да работи идващите седмици. " Всеки един ден би трябвало да имаме действителни резултати, нищо не се е трансформирало във визията на служебния кабинет. Имаме отговорност и не можем по никакъв метод да забавим нейния ход. Надявам се, че България ще продължи по посоката, която това служебно държавно управление зададе “, съобщи Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР