Има значение коя партия ще получи третия мандат, защото има

...
Има значение коя партия ще получи третия мандат, защото има
Коментари Харесай

Тончо Краевски: Най-интересният въпрос е дали партиите ще успеят да вземат завоя с компромисите

" Има значение коя партия ще получи третия мандат, тъй като има значение на кого ще се трансферира горещия картоф и отговорността за това, че държавно управление няма да бъде формирано . Но няма значение предвид на шанса за сформиране. Шансът е изцяло изключен ". 

Това сподели пред БНР политологът Тончо Краевски. 

И добави, че  всяка една от политическите сили - без " Възраждане " и Движение за права и свободи, не е изцяло кохерентна по въпроса и има разделяне дали да се направи компромис  и да се влезе в държавно управление с стеснен небосвод, или да се върви непосредствено на избори: 

" Най- забавният въпрос е дали ще съумеят да вземат този завой , тъй като са се окопали в реториката си и са се откъснали от действителността. Сдвояването с действителността ще бъде мъчителна и някой ще би трябвало да заплати цената за това примирие ". 

В предаването " Хоризонт за вас " политологът уточни, че  връзките сред Политическа партия и Демократична България не са толкоз топли, колкото наподобяват , тъй като двете партии са идеологически от една страна, само че са в конкурентен режим. 

" Това, което в политиката движи и оформя полюсите, е опълчването. Водещото в идеологията е формалното - против кого, а не защо ". 

Интервюто на Даниела Големинова с Тончо Краевски в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете в звуковия файл. 
По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР