Има все повече и повече доказателства, че захарта е вредна

...
Има все повече и повече доказателства, че захарта е вредна
Коментари Харесай

Кокосовата захар по-здравословна ли е от бялата захар?

Има от ден на ден и повече доказателства, че захарта е нездравословна за нашето здраве. Тя предизвиква отичане на корема, скапва зъбите ни, предизвиква акне, обвързвана е със затлъстяването и хроничните болести. Поради тези аргументи, хората от ден на ден стартират да търсят други възможности на бялата захар. Но дали кокосовата захар е добра опция?

Нека първо разбираем по какъв начин се вършат двата типа захар. За да се сътвори бялата рафинирана захар целуозата от захарната тръстика се отделя от сока, след което този сок се нагрява до кристализация. За да се реализира белият цвят на захарта, тя се филтрира и избелва с скотски артикули. Така че, в случай че сте веган, захарта евентуално не е за вас. Кокосовата захар се получава, посредством рязане на цветовете на кокосовото дърво. След като течността е събрана, тя се нагрява, до момента в който течността се изпари и остане единствено този прахуляк с цвят на карамел.

Предимството на кокосовата захар е, че е по-малко обработена. Както бялата захар, по този начин и кокосовата съдържат глюкоза, захароза и фруктоза. Твърде огромната консумация на фруктоза може да наруши метаболитните функционалности на черния дроб, да аргументи високо кръвно налягане, затлъстяване и високи триглицериди в кръвта.

Що се отнася до гликемичния показател, мярка за това какъв брой бързо храната покачва равнищата на кръвната ви захар (глюкоза), бялата захар има гликемичен показател към 63, а кокосовата захар има гликемичен показател 54. Гликемичният показател на кокосовата захар забавя скока на кръвната захар след консумация, спрямо тръстиковата захар. Това е по този начин, тъй като за разлика от бялата захар, кокосовата захар съдържа инулин, разтворимо влакно и пребиотик, което може да забави скоростта на всмукване в кръвния поток.

Бялата захар не предлага никакви хранителни субстанции, заради което се назовава " празни калории ". Едно от преимуществата на кокосовата захар е, че съдържа дребни количества витамин Ц, калий, магнезий, цинк, желязо, мед и фитонутриенти. Обаче би трябвало да изяде към звук, с цел да получите нужното количество от тези детайли.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР