Има вероятност отломки от китайската космическа станция Тиенгун 1 да

...
Има вероятност отломки от китайската космическа станция Тиенгун 1 да
Коментари Харесай

Китайска космическа станция с вероятност да падне в България

Има възможност парчета от китайската галактическа станция " Тиенгун 1 " да паднат в България в границите на няколко месеца, предизвестиха специалисти, представени от английски и съветски медии.

8,5-тонната станция, която се разпада в орбита от март 2016 година, се чака да навлезе в атмосферата при започване на идната година.

Европейската галактическа организация оповестява, че отломките могат да паднат в няколко европейски страни, в това число България, Гърция, Италия, Испания и Португалия.

Агенцията следи придвижването на галактическата станция.

Холгер Краг, шеф на Отдел " Космически парчета " към Европейската галактическа организация, разясни, че отломките ще паднат сред януари и март 2018 година Той добави, че евентуално те ще паднат сред 42 и 43 паралел в Северното полукълбо.

Някои от отломките може да са с маса до 100 кг.

Китайски публични представители обаче успокояват, че отломките не съставляват огромна опасност за хората. Според Пекин множеството от отломките ще изгорят при рухването.

" Тиенгун 1 " сега е на към 300 километра от Земята, придвижвайки се с към 7 километра в секунда. От 2016 година няма контакт със станцията, макар че е изоставена още през 2013 година

През септември 2016 година Китай изстреля " Тиенгун 2 ".

Европейската галактическа организация организира сходна акция за следене през 2013 година, когато спътник GOCE навлезе в атмосферата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР