„Има такъв народ“ с великите си 65 депутати от 240

...
„Има такъв народ“ с великите си 65 депутати от 240
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Позицията на тошковците в продължение на седмици наред е смешна работа

„ ИТН “ с великите си 65 депутати от 240 в Народното събрание потегли да постанова диктат над останалите политически сили. Такива поддържа няма и никой не дава. Пред Българска национална телевизия Татяна Дончева изясни, че съставянето на държавно управление в един парламент наложително изисква съгласие и съглашение.

Представата на сценаристите на " Шоуто на Слави ", че тяхната дума е освен това, е просто смешна и претенциозна. Тяхната дума има все по-малко значение, добави Дончева.

Позицията на тошковците в продължение на седмици наред е смешна работа. Ние няма по какъв начин да сме предали някои, ние не сме в никакви връзки с тях, с цел да сме ги предали. Начинът, по който Тошко Йорданов приказва е липса на нерви, добави Дончева.

Според нея съчинението на Има Такъв Народ няма нищо общо с програмна стратегия, тъй като се изискват периоди и директният ангажимент на всеки от участниците. Има Такъв Народ не знаят какво би трябвало да съдържа едно съглашение. Ние не сме длъжни да вършим на някого акурс, семинар или някакво предучилищно държание, даде да се разбере Татяна Дончева.

По отношение на състава на проектокабинета на Има Такъв Народ, Дончева съобщи, че занапред ще се дискутира кой на кого е това държавно управление. Тошко Йорданов знае кой от неговите депутати от коя комерсиална конструкция е, за кой предприемач работи и от кое място идва, счита тя. Има проблеми с всеки един от претендентите за министри. Ние направихме всичко допустимо да вразумим някакви хора, като дребни деца. Кой е за психиатър и кой не, сигурно ще има няколко психиатъра, които гледат предаването, с цел да създадат умозаключение кой е за експертиза и кой е за диагноза, отсече Татяна Дончева.

Тя уточни, че избори октомври месец са неразумни, само че отвън сценаристите на Има Такъв Народ имало и други хора. Договорките за третия мандат би трябвало да станат със съглашение и това съглашение да бъде подписано от Слави Трифонов, настоя Дончева и добави, че това е гаранцията за неговите депутатите.

По думите ѝ рационалното е да се направи един кабинет с присъединяване на всички политически сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи с небосвод идната пролет, да се покаже съглашение и да се измине историческият период за правосъдна промяна. Ако Демократична България и Българска социалистическа партия имат между тях някакви бариери може мандатът да бъде и на нас, само че единствено с тяхно единодушие, сподели още депутатът от ИСБНИ.

Дончева настоя нещата да станат типичен при връчването на останалите мандати, с цел да бъдат ефикасни.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР