Има такъв народ“ предложи програма с 18 антикризисни мерки за

...
Има такъв народ“ предложи програма с 18 антикризисни мерки за
Коментари Харесай

ИТН предлага 18 мерки за устойчиво развитие на енергетиката

„ ИТН “ предложи стратегия с 18 антикризисни ограничения за стабилно развиване на енергетиката и подкрепяне на бизнеса и семействата. Целта е да се компенсира, въпреки и отчасти, въздействието на възходящите цени на електрическата енергия и природния газ на потребителите и да се обезпечи стабилно развиване на бранша.

Сред краткосрочните ограничения е създаване на механизъм за субсидиране на българския бизнес, обиден от високите цени, като това би трябвало да стане в този момент, акцентира Пламен Данаилов, който беше препоръчан за финансов министър в проектокабинета на Има Такъв Народ.

Иван Хиновски, който беше ръководител на Комисията по енергетика в последния парламент, настоя да се работи незабавно за осъществяване на замяна посредством прихващане на количества съветски газ, транзитирани за Гърция, с азерски газ - от контрактуваната квота за България - до стартиране в употреба на интерконектора България-Гърция.

ОТ Има Такъв Народ оферират и разглеждане на опцията КЕВР за понижаване цената на електрическата енергия посредством Доставчик последна инстанция (ДПИ), което визира най-вече дребни и микро предприятия. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР