Има такъв народ не пожела властта, а упрекна своите потенциални

...
Има такъв народ не пожела властта, а упрекна своите потенциални
Коментари Харесай

Марая Цветкова: Има такъв народ не пожела властта, но не очаквам правителство и с мандата на БСП

" ИТН " не пожела властта, а укори своите евентуални сътрудници, че не им дадоха поддръжка на тепсия. На няколко пъти специалисти от разнообразни разцветки се опитваха да обяснят на партията на Слави, че поддръжка не се дава по сходен метод.

Това съобщи в предаването политологът Марая Цветкова. Тя уточни, че не чака да бъде формирано държавно управление с третия мандат, възложен от президента Радев.



" В Българска социалистическа партия има опитни парламентаристи, които въпреки и упреквани за минали времена, имат демократични устои. В тази обстановка Корнелия Нинова и екипът й демонстрираха самообладание, което беше нужно. Опитаха оптимално да се дистанцират от всевъзможни персонални капризи и да седнат на масата за договаряния.

Останалите обединения, към Мая Манолова и " Демократична България " също поставиха доста старания да се случи нещо, само че в случай, че " ИТН " отхвърлят договаряния, то се губи смисълът от такива. Ако въпреки всичко се стигне до осъществяване на третия мандат, то това няма да следва линията на политическата логичност, счита тя.

Цветкова разяснява и днешното социологическо изследване,, съгласно което ГЕРБ ще се върне като първа политическа мощ.

" Очаквам има някакъв отлив от партията на Слави Трифонов, който ще се върне при ГЕРБ. Причината е, че в България има хора, които гласоподават конформистки и тъй като анонсите на предходната акция бяха `Борисов е огромният губещ ", те взеха решение да насочат вота си към спечелилия Слави Трифонов. Наративът на акцията на ГЕРБ ще бъде " видяхте ги по какъв начин нищо не направиха, а ние знаем какво вършим, даже и да не ни харесвате ". Въпросът е дали останалите партии ще съумеят да фрагментират този конформистки избор.

Прекалено амбициозно ми се коства отреждането на второ място на " Демократична България ". Те по всякакъв начин се пробват да надскочат тавана си, само че това става последователно.

Пълното изявление гледайте във видеото

Още от ИНТЕРВЮ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР