Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита,

...
Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита,
Коментари Харесай

Правосъден зам.-министър: Има сигнал за продаване на имущество на Бюрото по защита

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за отбрана, а това може да заплаши живота на охраняваните очевидци, съобщи зам.-министърът на правораздаването Иван Демерджиев в „ Тази заран “. По думите му става дума за продажба на бронирани коли.

Що се отнася до прекосяването на Бюрото по отбрана от държавното обвиняване към Министерството на правораздаването, „ прокуратурата ни спомага в някаква степен “, „ работим с бързи темпове “, само че сега нямат надзор върху материалната база на структурата, сподели Демерджиев.

Предстои да се основат подзаконови нормативни актове за активността на Бюрото по отбрана под управлението на министерството, сподели Демерджиев.

Според него предсказанието на основния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали чиновници, единствено няколко са поискали да се трансферират в НСО. Съставът на структурата ще остане същия, само че не може да бъде оповестен, тъй като е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на очевидците, които се охраняват сега, Демерджиев обаче означи, че „ не са доста “.

Заместник-министърът на правораздаването е безапелационен, че няма риск да изтече информация за предпазените очевидци. По думите му министерството се оправя сполучливо с защитата на съдиите, които съгласно него са най-застрашени, тъй че ще се оправи и със отбраната на очевидци, а активността на Бюрото ще се усъвършенства, тъй като ще се специализира още повече.

Демерджиев разяснява и обстановката с компаниите за зимно разчистване на пътищата, като член на работната група за разрешаване на казуса. Според него договорите са изчерпали от дълго време предмета си, тъй като той е стеснен със стойност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР