Има съмнително съвпадение - в избирателните секции в районите, в

...
Има съмнително съвпадение - в избирателните секции в районите, в
Коментари Харесай

Ако имаме мандатоносител, в който Христо Ковачки има толкова силно влияние...

Има подозрително съвпадане - в изборните секции в регионите, в които има бизнеси, свързани с енергийния необут Христо Ковачки, през днешния ден печели " Български напредък ", до момента в който първа преди партията, свързвана с Ковачки - ЛИДЕР.

Стефан Янев да каже има ли връзки с неофициалния притежател на тецове у нас.

Това съобщи пред Нова тв депутатът от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев в коментар за другите разновидности на " конституционната рулетка " за сформиране на перавителство.

" Тук въпросът е, в случай че имаме несполучлив втори мандат, на кой президентът ще реши да даде третия. Очевидно е, че ще се избира сред нас, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Проблемът при " Български напредък " е, че там е извънредно неразбираемо кой стои зад нея, какви са взаимоотношенията на " Български напредък ", да вземем за пример, с господин Ковачки. 

В Бобов дол, да вземем за пример, където съм бил наблюдаващ и съм виждал по какъв начин се случва корпоративният избор там, в секциите, в които една някогашна партия на господин Ковачли - ЛИДЕР, в същите секции " Български напредък " има извънредно висок резултат. И тук е видна връзката сред обичайния корпоративен избор, зад който стои под някаква форма господин Ковачки и резултата на " Български напредък ".

Това за нас е извънредно притеснително, тъй като в случай че имаме мандатоносител, в който господин Ковачки има толкоз мощно въздействие, страната има голям проблем, не ние като партия или другите политически сили ", уточни Мирчев.

Политически инженеринг и ползи на Ковачки не бих ги поставил на обособени писти, тъй като те са дружно. Защото тук става дума за явни неща - уточни още той и прикани:

" Да се пита срещал ли се е Стефан Янев с Ковачки, какво са се разбирали ".

Никой не желае да си приказва с ГЕРБ, съобщи още Мирчев, разяснявайки възожността да се осъществя първия мандат.

" Зависи по какъв начин Политическа партия ще решат да конфигурират втория мандат - дали ще има диалози с ГЕРБ, дали ще има диалози с другите политически сили ", добави той.

Как ще реагирате в случай че има покана и към вас, и към ГЕРБ, по какъв начин ще реагирате? - бе запитан Мирчев.

" Много сме надалеч от сходен миг. Като политическо време сме доста надалеч ", отвърна той.

В Демократична България щели да помислят по какъв начин да работят, само че щяло да е разумно. Все отново имало еволюция при ГЕРБ, счита Мирчев - откакто през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов позволи, че съпредседателят на Политическа партия Асен Василев може да стане и министър председател.

Има ли разнобой в Демократична България? - " Демократична България съставлява една общественост, в която в никакъв случай няма две отзиви, мненията са хиляди ".

А има ли подобен в Политическа партия? - " На този стадий ние нямаме сходни индикации ", отвърна Мирчев.

" Не е значимо кой е виновният, а дали ще съумеят политическите партии да родят обикновено ръководство на страната. Имаме положителното предпочитание да има държавно управление, само че това държавно управление не може да бъде непременно, да бъде против правилата ни ", съобщи още депутатът в отговор на въпрос дали в Демократична България, както и в Политическа партия, са калкулирали обвиняванията, че са провалили опцията за сформиране на държавно управление.

И позволи:

" Тук са вероятни доста разновидности, в това число държавно управление на малцинството. Имаме доста добра връзка с Политическа партия, целите ни са извънредно близки и не виждам причина с втория мандат ние да не създадем вероятното. "

Мнозинство щяло да се търси по избрани цели.

" С Българска социалистическа партия към този момент имаме много дълбоки разлики - хартиената бюлетина, Украйна и изненадващо еврото ", уточни още депутатът.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР