Има съмнение за конфликт на интереси между семейството на министъра

...
Има съмнение за конфликт на интереси между семейството на министъра
Коментари Харесай

Има ли конфликт на интереси министър Тагарев при поръчка за 11 млн. лв. в МО?

„ Има подозрение за спор на ползи сред фамилията на министъра на защитата Тодор Тагарев и поръчка, оповестена от Министерството на защитата за доставка на безпилотни летателни системи на стойност от 11 млн. лв. ”.

Това съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия, представен от БГНЕС.

Гечев изясни, че поръчката е оповестена през 2021 година, а един месец откакто Тагарев става министър на защитата, процедурата е завършена.

„ Това е социална поръчка, оповестена много от дълго време, само че завършила откакто Тагарев става министър. Една от двете компании, която извършва поръчката, шефът и съучастник на компанията е съучастник и шеф във компания на брачната половинка на господин Тагарев. Задаваме си въпроса, има ли тук спор на ползи? Тагарев оповестил ли е за подобен спор на ползи и в този момент задаваме въпроса, дали близки съдружници на Тагарев са се опитвали да реализират напън върху дирекцията, обвързвана с тази договорка ”, попита още гечев Гечев.

 

 

Проверка в профила на компаниите демонстрира, че в една от тях попада самият Тодор Тагарев - както в регистара, по този начин и на офоциалния уебсайт: 

 

 

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР