Има съдействие от страна на извършителя, каза наблюдаващият прокурорПотвърди се

...
Има съдействие от страна на извършителя, каза наблюдаващият прокурорПотвърди се
Коментари Харесай

Мъжът на Фанка е привлечен като обвиняем за убийството ѝ

Има подпомагане от страна на причинителя, сподели наблюдаващият прокурор

Потвърди се версията за ликвидиране откакто тялото на Фанка беше открито, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Това стана на взаимен брифинг на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за жестокото ликвидиране в село Пъдарском предава.

Пред кметството в селото изказване направиха Ваня Христева - областен прокурор, Димитър Молев - наблюдаващ прокурор и Васил Костадинов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Преди брифинга проверяващите и органите на реда се бяха събрали в и към къщата на някогашния брачен партньор на Фанка – Александър Пашов, след което бяха направени огледи и в къщата на баба му.

Това е една извънредно неприятна вест за ликвидиране на млада жена. Много е рано още да се твърди каквото и да било, формирано е досъдебно произвеждане сподели окръжния прокурор Ваня Христева.

" На 25 ноември е подаден сигнала, че дамата е тръгнала на работа, само че не е стигнала до там ", добави наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

" Разследват се разнообразни версии, за жалост се удостовери тази за тежко съзнателно закононарушение. Оказа се, че се касае за ликвидиране, Към момента са осъществени нужните следствени дейности – конфискувани са и доказателства. Вече има притеглен обвинен с повдигнати обвинявания за ликвидиране. Лицето е арестувано за 72 часа и следва прокуратурата да реши дали да изиска мярка за неотклонение " задържане под стража ".

" Има подпомагане от страна на причинителя. Били са съпрузи, а претекстът най-вероятно е ревнивост. Разследването все още продължава. На този стадий не мога да разясня механизма на убийството ", сподели още наблюдаващият прокурор.

Директор на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив Васил Костадинов също сподели, че за момента няма по какъв начин да се разкрие механизма на убийството.

" Сигналът е подаден откакто не се е прибрала след първа промяна 15 часа в петък следобяд. После е подаден сигнала към полицията. Още същата вечер се стигна до обосновани подозрения, че се е случило нещо съдбовно. От там нататък се работеше интензивно както по нейното определяне по този начин и по осъществяване на диалози към събитията на закононарушението. Още първоначално е арестуван брачният партньор и на по-късен стадий той е оказал подпомагане. Общо взето картината ни се обясни през вчерашния ден ", сподели също Костадинов.

Те повече от година не живеят дружно, добави още шефът.

Tялото е открито в необитаема колиба.

За сходно закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР